'Vincent Kompany mikt heel hoog met duizelingwekkende transfer van meer dan 100 miljoen euro'

'Vincent Kompany mikt heel hoog met duizelingwekkende transfer van meer dan 100 miljoen euro'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany heeft zijn oog laten vallen op Xavi Simons. De oefenmeester van Bayern München wil doorduwen voor die transfer, maar dat zou wel eens heel veel geld moeten gaan kosten.

Het voorbije seizoen voetbalde Xavi Simons op huurbasis bij RB Leipzig, terwijl hij de voetbaljaargang daarvoor aan de slag was bij PSV. Die uitleenbeurten waren er telkens zonder aankoopoptie en dus keert de Nederlander normaliter deze zomer terug naar PSG.

De 21-jarige Nederlander is nog steeds een van de absolute toppers die PSG bij zich wil houden met oog op de toekomst, al zou Bayern München al even op de creatieveling azen. En ook Vincent Kompany wil er de spelmaker graag bij.

Enkel een definitieve transfer is een optie voor Bayern. Maar dat zal héél véél geld kosten. Transfermarkt schat de marktwaarde van Simons op tachtig miljoen euro, terwijl hij nog een contract tot medio 2027 heeft lopen in het Parc des Princes.

Meer dan 100 miljoen euro voor Xavi Simons?

En dus willen ze bij PSG meer dan 100 miljoen euro vangen voor Simons. Makkelijk wordt het niet, al zou er wel al één positief punt zijn. Volgens BILD staat Simons zelf wel te springen voor een overgang naar München.

Hij speelde afgelopen seizoen bij Leipzig ook al in de Duitse competitie en dat zou voor hem een voordeel kunnen zijn richting volgend seizoen. PSG ging Simons in 2016 halen bij de U16 van FC Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties