Videoref keurt Portugese goal af, Ronaldo laat klasse zien (mét beelden), maar Mexico lacht het laatst

Portugal en Mexico vochten op de Confederations Cup het tweede duel in de groep van het thuisland uit. Na de zege van Rusland zaterdag was het aan de twee teams om ook de volle buit te proberen pakken. De videoref kwam in actie, Ronaldo toonde klasseflitsen en we zagen een spannende pot voetbal.

In de eerste helft was het Cristiano Ronaldo die met een heerlijke actie en dito passing Quaresma de 1-0 op een schoteltje aanbood. Eerder in de match had Pepe ook al gescoord nadat een vrije trap van Ronaldo niet wegraakte bij de Mexicanen, maar hij werd door de videoreferee uiteindelijk terecht teruggefloten.

Chicarito maakte nog voor de rust de 1-1, meteen zijn 48e interlanddoelpunt in 93 interlands voor Mexico. Daarmee is hij al eventjes de topschutter aller tijden van zijn land. Het was meteen ook de ruststand.

Na de pauze bleef de wedstrijd lange tijd gesloten, tot de imbreng van André Silva tien minuten voor tijd. Vijf minuten en quasi evenveel flitsen later was het Cedric die de 2-1 tegen de touwen schoot.

Het venijn zat echter in de staart. Portugal gaf nog wat makkelijk een corner weg en daar was het Moreno die via de paal de 2-2 tegen de touwen wist te koppen. Rusland is zo de enige leider met drie punten, al hebben zowel Portugal als Mexico nog een goede kans op de volgende ronde.