Amkar Perm
rosRostov FK
Datum: 11/03/2007 14:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Zvezda Stadion
Stojanovic opent Russische competitie
Luc Goderis
| 0 reacties
Stojanovic opent Russische competitie
Foto: © SC

Terwijl in onze contreien de meeste competities stilaan de laatste rechte lijn in zicht krijgen ontwaakte het Russische voetbal pas.  Inmiddels werkte men er al de achtste finales van de bekercompetitie af en mochten de topploegen op hun nuchtere maag Europees aan de slag.  Zonder veel succes overigens.
 
Zaterdagmorgen schiet men in het verre Vladivostok, om negen uur onze tijd, de Russische competitie op gang.  Het ambitieuze Luch Energiya ontvangt er dan het al even gedreven FK Moskou.  Ex-Brussels aanvaller Nenad Stojanovic moet er dan voor de thuisdoelpunten zorgen.  Beide steenrijke voorzitters steken niet onder stoelen of banken dat ze dit jaar voor een Europees ticket gaan, maar dan moeten ze in november wel in de top drie eindigen.
 
Nog voor we hier aan onze aperitief beginnen staat, om elf uur, Tom' Tomsk versus Spartak Nalchik geprogrammeerd.  In Nalchik lieten ze tijdens de transferperiode zowat de halve ploeg vertrekken, maar veel waardige vervangers kwamen er niet.  Het is dan ook de vraag wat de jonkies van Spartak kunnen in Tomsk.
 
Promovendus Khimki FC met ex-Bruggeling Nastja Ceh in de kern, mag voor de eerste wedstrijd in de Russische hoogste afdeling op bezoek bij Kriliya in Samara.
 
Zondag openen de kleppers hun seizoen.  In Luzhniki ontvangt regerend landskampioen CSKA dan Rubin Kazan.  CSKA begon 2007 alvast bar slecht.  De Moskovieten werden eerst uit de Uefabeker geknikkerd en amper één week later wisten ze zich zelfs niet te plaatsen voor de kwartfinales van de Russische beker.  Rubin verloor tijdens de winter zijn topschutter Alejandro Dominguez aan Zenit St Petersburg.  Het wordt dus afwachten wie de nieuwe sluipschutter wordt bij het altijd gevaarlijke Rubin.  Het zou wel eens de Portugees Fabio Felicio kunnen worden.
 
Zenit St Petersburg, een andere titelkandidaat, investeerde zwaar in enkele dure vogels, maar ophefmakende transfers waarbij het niet op een paar miljoen olie-roebels aankomt renderen niet altijd.  In Petrovskiy ontvangen Dick Advocaat en Co zondagmiddag Saturn Moskou.  We zijn benieuwd.
 
Spartak Moskou miste vorig seizoen op een haar na de Russische titel, verloor de bekerfinale en greep een tweetal weken geleden ook naast de Russische Supercup.  2006 was voor het team van Vladimir Fedotov een jaar van telkens net niet.  Op de openingsspeeldag moeten ze op bezoek bij stadsgenoot Dinamo en dat zou wel eens een moeilijke opdracht kunnen worden.
 
Tot slot staan ook Amkar - Rostov en Kuban - Lokomotiv geprogrammeerd.  De Moskovieten zouden de reis naar Krasnodar alvast niet te licht nemen, want de kersverse eersteklasser investeerde zwaar in een evenwichtig team.
    

Meer nieuws