Datum: 27/11/2022 11:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Blijft Japan op een wolk? Of herpakt Costa Rica zich en steekt het er een stokje voor?
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Blijft Japan op een wolk? Of herpakt Costa Rica zich en steekt het er een stokje voor?

Dag 8 van het WK in Qatar begint met Japan tegen Costa Rica. Japan verraste op de openingsspeeldag Duitsland, terwijl Costa Rica een pandoering van Spanje kreeg.

Het is voorlopig een van de verrassingen van het tornooi. Japan haalde tegen Duitsland een 1-0-achterstand op en won met 1-2. De vreugde was enorm en ze zetten zo een 1e stap richting 1/8-finales. Tegen Costa Rica kunnen ze een nieuwe grote stap zetten. Bij winst zullen ze 6 punten tellen en zal de volgende ronde binnen handbereik liggen. Doelpuntenmaker Ritsu Doan vertelde al dat ze nog met hun voeten op de grond staan. Ze hadden nog geen geschiedenis geschreven, klonk het. 

Japan leeft op het WK op een wolk, maar bij de tegenstander is dat anders. Costa Rica kreeg tegen Spanje een zware 7-0-nederlaag te verwerken. Spanje moest daarvoor zelfs niet zo heel veel moeite doen, want Costa Rica bracht nauwelijks iets klaar. De trainer sprak vooral van een mentale klap. Eerst zullen ze daarvan moeten herstellen. Indien dat niet lukt, zal de groepsfase nog heel lang duren voor de Costa Ricanen. 

Meer nieuws

WK