Toptalent twijfelt enorm: "Als het zo zit speel ik niet meer voor België"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 89 reacties
Toptalent twijfelt enorm: "Als het zo zit speel ik niet meer voor België"
Foto: © photonews

Hij beschikt over de kwaliteiten en de looks om het op termijn tot een topspeler én posterboy te schoppen. Maar of hij ook ooit voor de Rode Duivels zal spelen? Dat weet de 17-jarige Ismail Azzaoui (VfL Wolfsburg) lang nog niet zeker.

Azzaoui geeft toe dat hij na het WK U17 in Chili beginnen twijfelen is over zijn toekomst bij de nationale ploeg. “Voor mij was dat WK minder rooskleurig dan voor anderen. Ik zat er in een moeilijke situatie”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Voor mij was dat WK U17 minder rooskleurig"

“De coach - Bob Browaeys - heeft het mij daar niet gemakkelijk gemaakt. Hij zette mij op de bank zonder enige uitleg, terwijl ik er niets van begreep. Ik miste duidelijkheid, en dat maakte de situatie extra moeilijk.”

“Ik ga hier niet liegen tegen jullie: op een bepaald moment dacht ik: ‘Als het zo zit speel ik niet meer voor België’, maar mijn entourage overtuigde me om geen drastische beslissingen te nemen. Toch sluit ik niet uit dat ik op termijn voor Marokko kies. We zien wel wat de toekomst brengt.”

"Misschien kan Marokko binnenkort verbazen"

Ismail Azzaoui

“Sportief zou België een heel goede keuze zijn. Het wordt niet makkelijk om tussen al die toppers mijn plaats af te dwingen, maar in voetbal kan het snel gaan. Ook Marokko heeft een goede jonge generatie, misschien kunnen zij binnenkort verbazen.”

“Het is een voetballand in volle evolutie. Ook zij kunnen op een WK staan, en dat is toch het mooiste wat er is voor een voetballer. Maar ik hak nog geen knopen door. Ik herhaal: we zien wel wat de toekomst brengt", besluit Azzaoui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties