De 1e en de 100e tegen Portugal voor Jan Vertonghen: "Ik dacht toen dat ik opgeroepen was voor de beloften"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Tubeke
| 0 reacties
De 1e en de 100e tegen Portugal voor Jan Vertonghen: "Ik dacht toen dat ik opgeroepen was voor de beloften"
Foto: © photonews

De wedstrijd tegen Portugal wordt een speciale voor Jan Vertonghen. De linksachter staat voor zijn 100e interland bij de Rode Duivels.

"De kaap van de 100 interlands bereik je maar één keer", aldus Vertonghen. "Dit is een bijzonder moment en ik ben er heel trots op. Al draait de match van zaterdag zeker niet om mij."

Vertonghen is bovendien de absolute recordhouder. "Ik was al bezig met die 100e match sinds ik het record van Jan Ceulemans (96 caps, red.) verbrak. Maar die 100e cap is toch nog iets specialer", aldus de Tottenham-verdediger.

"Die 100e cap is toch nog iets specialer"

Op 2 juni 2007 speelde Vertonghen zijn eerste match bij de nationale ploeg. Ook toen was de tegenstander Portugal, al verloor België wel met 1-2. "Ik dacht toen dat ik opgeroepen was voor de beloften", lacht hij. "Het is leuk dat de 100e opnieuw tegen Portugal is."

Met Europees kampioen Portugal ontvangen de Rode Duivels meteen een stugge tegenstander. "Het is de eerste match in de voorbereiding. We moeten laten zien dat we het niveau zeker aankunnen en dat we met ambitie naar het WK willen gaan", besluit Vertonghen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties