Filip Joos ziet Rode Duivels ver doorstoten op WK, máár: "Ik geloof nooit dat we zo wereldkampioen worden" en "Hij moet zich in moeilijke momenten meer tonen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Filip Joos ziet Rode Duivels ver doorstoten op WK, máár:  "Ik geloof nooit dat we zo wereldkampioen worden" en "Hij moet zich in moeilijke momenten meer tonen"
Foto: © photonews

Vandaag is het dan zover: de start van het WK in Rusland. Voor onze Rode Duivels is het echter nog wachten geblazen tot maandag, dan moet blijken of onze jongens klaar zijn om hun grote droom te verwezenlijken. Filip Joos heeft er alvast een goed oog in, maar blijft toch ook kritisch en voorzichtig.

"Als Kevin De Bruyne en Eden Hazard goed tot zeer goed zijn, dan kan het voor de Rode Duivels. Ze moeten er alleen voor zorgen dat ze geen water en vuur zijn. Al krijg je met water en vuur stoom en dat is nog niet al te vaak gebeurd", klinkt het bij Sporza.

Grote stappen zetten

"Ik zie wel dat toplanden meer en meer vasthangen aan de kapstok van een diepe spits. Romelu Lukaku kan voor ons die rol vervullen, maar dan moet hij zich meer tonen in de moeilijke momenten. Op dat vlak kan hij nog grote stappen zetten. Hij moet met zijn kleerkast van een lichaam de bal in de ploeg houden en meer fouten uitlokken", aldus Joos. 

"Bij Manchester United en de nationale ploeg doet hij dat volgens mij nog te weinig, al is dat bij de Rode Duivels nog niet echt veel nodig geweest." De bekende voetbalcommentator ziet ook een gevaarlijke valkuil: "In bepaalde matchen heb ik het gevoel dat een defensie met drie niet de juiste keuze is. Roberto Martínez zegt dat switchen naar een systeem met vier mogelijk is. Ik geloof dat nooit dat we wereldkampioen worden met een driemansdefensie."

Stort €50 en speel met €150