Mertens over de aanval van België: "Kev moet nog meer de bal raken" en "Zoveel mogelijk scoren voor mijn vrienden die een tv kochten"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 0 reacties
Mertens over de aanval van België: "Kev moet nog meer de bal raken" en "Zoveel mogelijk scoren voor mijn vrienden die een tv kochten"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De aanval van de Rode Duivels draait op volle toeren. Negen goals in drie wedstrijden, niet slecht. "Ik wil zoveel mogelijk scoren voor mijn vrienden, want ze hebben allemaal een tv van Krëfel gekocht. En die wordt terugbetaald als we 15 keer scoren", lachte Mertens.

De komische noot hadden we dan gehad. Nu iets serieuzer: "Ik sta nu ook al twee jaar in de spits en ik begrijp beter hoe Romelu zich voelt. Alleen in de spits is het niet makkelijk. Daarom is het goed dat Eden en ik zo dicht bij hem aanleunen. Er komt heel veel gevaar van Rom en Eden. Daardoor moet de tegenstander nog meer mensen naar het centrum trekken en komt er ruimte vrij op de flank", aldus Mertens.

Maar er zijn nog dingen die beter kunnen. "Dat Kevin (De Bruyne) zich wegcijfert voor de ploeg? Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Hij raakt nu al veel ballen, maar volgens mij moet hij er nog meer raken. We hebben het beste van Kev nog niet gezien."

Plezier

Zelf lapte hij er ook al een mooie binnen. "Ja, als je zo klein bent als ik moet je andere manieren vinden om te scoren hé. Maar heel de ploeg doet het aanvallend goed. Je ziet ook het plezier bij Michy en Romelu. Michy had drie keer kunnen scoren in tien minuten tegen Tunesië. Het geloof bij hen is ook gegroeid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties