Kan Neymar het vergeten om 'Speler van het Jaar' te worden? "Met zijn theater vergooit hij zijn kansen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Kan Neymar het vergeten om 'Speler van het Jaar' te worden? "Met zijn theater vergooit hij zijn kansen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Verkozen worden tot beste speler van de wereld, het is een eer waar iedere voetballer van droomt. Ook Neymar zou maar wat graag die onderscheiding in de wacht slepen, maar als we een door de FIFA aangesteld panellid mogen geloven, is de kans dat de Braziliaan het haalt bijzonder klein.

Lothar Matthäus, Duits recordinternational met maar liefst 150 caps, denkt niet dat de sterspeler van PSG de opvolger wordt van Cristiano Ronaldo en daar ziet hij een gewichtige reden voor: "Mijn zijn opgevoerde theaterstukjes vergooit hij zijn eigen kansen", klinkt het. 

Niet sympathiek

"Hij is een geweldige voetballer en heeft die komedie allemaal niet nodig. Het hoort gewoon ook niet thuis op een voetbalveld. Neymar wordt uitgelachen en dat is nog terecht ook. Hij maakt er zich niet bepaald sympathiek mee. Maradona was geen toneelspeler, Lionel Messi evenmin. We hebben nood aan toppers als Neymar, maar dan zonder dat toneel."

Wie dit jaar het podium mag betreden als beste voetballer van de planeet weten we op maandag 24 september, dan vinden in Londen de Best FIFA Football Awards plaats. De 10 kanshebbers worden wereldkundig gemaakt op maandag 23 juli. Tot  vrijdag 10 augustus kan er gestemd worden. De stem van de fans telt voor één vierde mee, de bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen hebben driekwart zeggenschap. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties