Bondscoach Roberto Martínez toont zich al meteen weer strijdvaardig én fier: "We moeten deze ontgoocheling doorspoelen en WK afsluiten met positieve noot"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Bondscoach Roberto Martínez toont zich al meteen weer strijdvaardig én fier: "We moeten deze ontgoocheling doorspoelen en WK afsluiten met positieve noot"
Foto: © photonews

De droom om een WK-finale te spelen of zelfs het WK te winnen, is voorbij. De troepen van Roberto Martínez botsten op een sluw en uitgekookt Frankrijk, maar de bondscoach toonde zich al meteen van zijn meest positieve kant en wil vooral al vooruitkijken naar de kleine finale.

"Details hebben het verschil gemaakt. Het is jammer voor onze defensie dat een stilstaande fase voor de beslissing zorgt. Het was heel close en spannend vanavond, de match werd beslist door die ene ploeg die gaatje kon vinden in de zestien of een moment van geluk had voor doel", aldus de Spaanse bondscoach. 

Maar die wil niet te lang stilstaan bij de uitschakeling: "De inzet van de spelers was geweldig, meer kon ik echt niet vragen van de jongens. In voetbal is het nu eenmaal zo dat er één ploeg wint en één verliest. De spelers hebben alles gegeven tot het bittere einde. We hebben geduwd en gesleurd voor elke corner, om zo terug in de match te kunnen komen", klonk het meteen na afloop bij Martínez. 

Mooi eindigen

"We moeten dit nu zo snel mogelijk van ons afschudden. We hebben nog één match voor de boeg en moeten ervoor zorgen dat we met een hoogtepunt eindigen. We verdienen het niet om met een slecht gevoel of dito smaak in de mond te moeten afdruipen. De ontgoocheling is nu het enige dat telt want we wilden absoluut die finale halen."

De conclusie van de man die ons naar de halve finales leidde, is de volgende: "De focus en samenhorigheid bij de spelers was geweldig. Het resultaat is er echter niet en dan kan je niet anders dan teleurgesteld zijn. We moeten nu echter vooruitkijken, naar die kleine finale en ervoor zorgen we dit WK op een mooie manier kunnen afsluiten want de spelers verdienen niks anders."  

Stort €50 en speel met €150