Fellaini onorthodox? "Hij is technischer dan iedereen denkt en hij begrijpt soms niet wat andere spelers doen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sint-Petersburg
| 0 reacties
Fellaini onorthodox? "Hij is technischer dan iedereen denkt en hij begrijpt soms niet wat andere spelers doen"
Foto: © photonews

Marouane Fellaini, het enigma... Altijd bekritiseerd, maar nooit door zijn coaches. Elke trainer die hem in zijn ploeg had, wil hem houden. Kijk naar José Mourinho, die alle moeite deed om hem bij Manchester United te houden en daarin slaagde. Ook voor Roberto Martinez is hij cruciaal.

Fellaini lijkt niet meer uit de ploeg te gaan. Ook tegen Frankrijk zal Martinez hem nodig hebben ten koste van Dries Mertens. "Marouane is een winner, een krijger, elke actie heeft belang voor hem", verklaart Martinez. "Fellaini begrijpt niet dat er spelers zijn die hun momenten uitkiezen. Voor hem is elke fase de belangrijkste. Met zijn lengte is hij heel lastig voor de tegenstander en hij is technischer dan de meesten denken."

Zelf leek Martinez tegen Brazilië ineens een hoop van die grinta overgenomen te hebben. Hij stond wel héél druk te coachen in die wedstrijd. "Die wedstrijd was een heel belangrijke qua coaching. We moesten in één sessie de hele tactiek uitleggen en dus moest ik helpen tijdens de match."

"Ik moest voorspellen wat we gingen doen als we de bal niet hadden en hem veroverden en wat we gingen doen als we de bal wel hadden en zouden verliezen. Ik doe dat normaal gezien niet, ik hoop dat ik het tegen Frankrijk iets kalmer aan kan doen", lachte hij nog.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties