Datum: 19/11/2005 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Zaterdagavond zes wedstrijden in tweede
Dirk Pieters
| 0 reacties
Zaterdagavond zes wedstrijden in tweede
Foto: © SC

Dit weekend zijn we in de tweede klasse aan de twaalfde speeldag aangekomen. Op het eerste zicht geen topaffiches voor de leiders, maar daarom zeker geen minder interessante wedstrijden.
 
Op zaterdag staan er zes wedstrijden op het programma. De leider in het klassement, Bergen, gaat op bezoek bij de nummer zes, Oostende. De kustploeg kan, als het de thuiswedstrijd wint, een goede zaak doen in het klassement en opnieuw aansluiten bij de top. Voor Oostende kan dit de vijfde wedstrijd op rij worden zonder nederlaag. Maar ook Bergen kan zich geen misstap veroorloven als leider, het voelt de hete adem van Kortrijk en KVSK United.
 
Nog op zaterdag staat er het duel tussen Antwerp en OH Leuven op het programma. ‘The Great Old’ doet het dit jaar bedroevend zwak en staat amper op een 15e plaats. Toch behaalde de ploeg van Regi van Acker vorige week een belangrijke en mooie overwinning op het veld van KV Mechelen. Is Antwerp eindelijk vertrokken, of blijven ze in het sukkelstraatje zitten? Voor OH Leuven kan het nog moeilijk beter. De neo-tweedeklasser staat momenteel op een vijfde plaats in het klassement en won vorig weekend in de Beker van België nog van eersteklasser FC Brussels. Blijft OH Leuven door de competitie razen of is de Great Old te sterk?
 
De wedstrijd tussen Dessel Sport en RS Waasland start al om 19u30. Voor Red Star misschien de ideale gelegenheid om de kater van de Beker van België door te spoelen. Red Star verloor toen de derby van het Waasland tegen Beveren. De thuisploeg doet het tegen alle verwachtingen in zeer goed. Bij Dessel zijn er geen geschorsten, enkel Vamesu is nog niet wedstrijdfit. Kan Dessel thuis winnen, dan komt een top drie plaats heel dichtbij.
Deinze – Virton is een wedstrijd tussen de twaalfde en de elfde in het klassement. De thuisploeg speelde wel al één wedstrijd meer. Deinze won vorige week, in een vooruitgeschoven wedstrijd, van Eupen met 0-1. Deinze moest de laatste weken afrekenen met enkele tegenslagen door blessures. Maar een tweede overwinning is zeker mogelijk voor Deinze. Virton begon de competitie zeer sterk, maar zakt steeds meer weg naar de grijze middenmoot.
 
Tubeke krijg zaterdagavond het bezoek van de winnaar van de eerste periodetitel. Voor KVSK United, dat nu al zeker is van de eindronde, een belangrijke wedstrijd. Met een moeilijke wedstrijd voor Bergen, lijkt de eerste plaats misschien wel haalbaar deze speeldag. Tubeke zal zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Zoveel is duidelijk. De ploeg staat momenteel op een tiende plaats met veertien punten. Tijd om daar enkele punten bij te tellen, vinden ze.
 
De laatste wedstrijd op zaterdag is Geel – Eupen. De nummer laatst uit het klassement is dringend op zoek naar punten en hoopt die dit weekend thuis te kunnen houden. Geel kende een schitterende voorbereiding voor de wedstrijd. Het won in de Beker van België van Anderlecht op penalty’s. Een stunt van formaat voor trainer Maes en zijn spelers. Eupen daarentegen verloor zijn vooruitgeschoven wedstrijd met 0-1 tegen Deinze. De bezoekers draaien dit jaar een goed seizoen. Met zestien punten uit 12 wedstrijden zijn ze bij Eupen best tevreden. [AN]

Meer nieuws

2e klasse