usgUnion SG
kvkKV Kortrijk
1-0
1-1
1-2
Datum: 18/12/2005 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Yvan Georges
Wie gaat er als leider de winterstop in?
Niels Hendriks
| 0 reacties
Wie gaat er als leider de winterstop in?
Foto: © SC

Voorbeschouwing tweede klasse - Speeldag n°16

Op de laatste speeldag voor de winterstop staan er weer enkele erg interessante duels op het menu. Zo ontvangt leider KVSK United het Vlaams-Brabantse OHL en trekt Dessel Sport naar Bergen.
 
Aan de Gestelsedijk krijgt leider KVSK United het nummer zeven uit het klassement, OH Leuven, op bezoek. De Noord-Limburgers zijn op eigen veld tot dusver ongenaakbaar en de bezoekers uit Leuven konden dit seizoen amper één maal winnen op verplaatsing. Voor de ploeg van coach Brepoels is dit al de vierde verplaatsing op rij. Uit deze vorige drie partijen puurde OHL amper één punt waardoor het gezakt is naar een zevende plaats. KVSK United blikte vorige week KV Kortrijk nog in 4-0 en kan de titel van herfstkampioen behalen als het weet te winnen. Beide ploegen speelden de vorige twee seizoenen nog samen in derde klasse B. De vier ontmoetingen eindigde drie keer op een gelijkspel, OHL won één keer op eigen veld.
 
In het Charles Tondreau ontmoeten met Bergen en Dessel Sport de nummers drie en vier uit het klassement elkaar. Vooral voor titelkandidaat Bergen is dit een erg belangrijk duel. De draken hebben al een achterstand van vier punten op United en nieuw puntenverlies moet dus absoluut vermeden worden. Dessel heeft al vier matchen niet meer gewonnen en mits een nieuwe nederlaag zouden ze wel eens een duik in het klassement kunnen maken. KV Kortrijk heeft een verplaatsing naar het Brusselse op het programma staan waar het Union SG partij zal geven. KVK zal zich absoluut willen herpakken na de uitschuiver van formaat in Lommel van vorige week. Union behaalde 13 op 15 in hun laatste vijf thuiswedstrijden en staat op een gedeelde elfde plaats. Voor Kortrijk is deze verplaatsing naar Union de tweede uitwedstrijd van de vier uitwedstrijden op rij.
 
KV Oostende mag al voor de vierde keer op rij thuis spelen. De vorige vier wedstrijden van de kustploeg eindigde echter op een gelijkspel. Kan het tegen VW Hamme eindelijk thuis nog eens winnen? Dit Hamme is wel aan een erg sterke reeks bezig en is ondertussen tot op één punt van Oostende gekomen. Vorige week versloeg het Bergen nog met 1-2. RS Waasland zag zijn vorige drie wedstrijden op 1-1 eindigen en gaat op eigen veld tegen Eupen op zoek naar de drie punten. Na vijf wedstrijden zonder zege won Eupen vorige week van OHL.
 
Na een negen op negen geraakte Antwerp vorige speeldag bij KBHZ niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Kan de Great Old zijn opmars verder zetten met een overwinning bij Virton? Dit Virton behaalde vorige week een punt waardoor het van de laatste plaats afkwam. Met de partij tussen SK Deinze en SK Ronse staat er een duel tussen twee clubs uit de onderste helft van het klassement geprogrammeerd. Ronse deed afgelopen week een erg goede zaak door van Geel te winnen. Deinze moet in de volgende twee thuiswedstrijden zien weg te geraken uit de onderste regionen.
 
Als Verbroedering Geel niet als rode lantaarn de winterstop wil ingaan zal het de drie punten moeten zien thuis te houden tegen Tubize. De laatste overwinning buitenshuis van de ploeg van Enzo Scifo dateert al van eind september. Nog onderaan de rangschikking ontmoeten KHBZ en KV Mechelen elkaar. Bij de Limburgers hebben ze momenteel grotere zorgen dan de slechte sportieve prestaties maar een overwinning is uiteraard meer dan welkom voor de geplaagde club. Ook Malinwa kan net voor de winterstop de drie punten wel gebruiken, de traditierijke club staat op een teleurstellende vijftiende plaats na veertiende speeldagen.

Meer nieuws

2e klasse