kvmKV Mechelen
lomLommel SK
1-0
2-0
Datum: 07/01/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
Speciale wedstrijd Achter de Kazerne
Niels Hendriks
| 0 reacties
Speciale wedstrijd Achter de Kazerne
Foto: © SC

Zaterdagavond ontwaakt tweede klasse uit hun winterslaap. Achter de Kazerne zullen KV Mechelen en KVSK United elkaar partij geven. Voor de bewuste clubs is dit meer dan zomaar een ontmoeting tussen de zeventiende en de leider uit tweede nationale gezien de voorgeschiedenis tussen KV Mechelen en Lommel.
 
Beide clubs promoveerden afgelopen seizoen naar tweede klasse. Maar na vijftien speeldagen doet KVSK United het heel wat beter dan KV Mechelen. De Noord-Limburgers staan immers alleen aan de leiding terwijl KVM voorlaatste staat in het klassement. Malinwa moet dan ook dringend op zoek naar een overwinning. Een zege tegen de leider zou hen uiteraard behalve de drie punten ook enorm veel vertrouwen geven voor de toekomst. Bij United is het vertrouwen uiteraard groot na hun schitterend 2005. Maar in dit nieuwe jaar zullen de mannen van Peter Balette er opnieuw tegenaan moeten gaan willen ze op nummer één blijven postvatten, te beginnen in Mechelen dus.
 
Bij KVSK United zijn sterkhouders Vincent Euvrard en Frank Machiels geschorst. Christophe Delande komt dan weer terug uit schorsing. Waligora en Haznadar zijn nog steeds out. Ook bij KVM zijn er de nodige afwezigen. Bart Van Zundert is ziek. Ook Nana Asare, Pieter Crabeels (overbelastingsletsel) en Vincent Van Trier (knieblessure) zullen er niet bij zijn. Serbest die tijdens de winterstop terugkeerde naar Mechelen zal wel van de partij zijn.
 
We vermelde in de inleiding dat de beide clubs een voorgeschiedenis hebben. Om uw geheugen nog eens op te frissen een kort overzicht. Tijdens het seizoen 2002-2003 gingen zowal KV Mechelen en Lommel SK financieel ten onder. De laatste thuiswedstrijd van Lommel voordat ze uit de competitie verdwenen was tegen lotgenoot KV Mechelen. Voor en tijdens deze wedstrijd werd er een hechte band gesmeed tussen de supporters van de beide clubs. Na de wedstrijd bestormden de fans samen het veld aan de Gestelsedijk. 

KV Mechelen werd uiteindelijk gered, al moest het opnieuw starten in derde klasse. Lommel SK daarentegen bleef niet verder bestaan. Maar er werd wel samen met KVV Overpelt-Fabriek een nieuwe club opgestart, genaamd KVSK United Overpelt Lommel. Ook zij kwamen uit in de derde klasse. Twee seizoenen later werden beide clubs kampioen in respectievelijk derde A & B. De officieuze finale van derde klasse werd Achter de Kazerne gewonnen door KV Mechelen. Zaterdagavond ontmoeten deze ploegen elkaar dus opnieuw, al zal het er dit keer wel wat competitiever aan toe gaan. Maar dit zal de supporters niet verhinderen om voor en na de wedstrijd opnieuw te verbroederen.

Videoreportage SK Lommel - KV Mechelen
Sfeerverslag kampioenenviering KV Mechelen
Wedstrijdverslag KV Mechelen - KVSK United
    + uitgebreide fotoreportage

Meer nieuws

2e klasse