geeASV Geel
berBergen
Datum: 25/03/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: De Leunen
28e Speeldag en de strijd is nog open
Joeri De Ren
| 0 reacties
28e Speeldag en de strijd is nog open
Foto: © SC

De 28e speeldag staat voor de deur en zowel voor de titel, als voor de derde periode en voor de degradatie is de strijd nog steeds open.  Er staan weer enkele echt boeiende confrontaties op het menu dit weekend : 

Dit weekend zijn alle ogen duidelijk gericht op de klassieker tussen twee ex-finalisten uit de Europese competities : Antwerp-Mechelen.  Bij Mechelen ontmoeten Goots en Asare hun oude ploeg terug.  Aan Antwerpse zijde geldt hetzelfde voor Willockx.  Voor velen dient dit eigenlijk een wedstrijd in eerste klasse te zijn en gezien de publieke interesse zal dit een verantwoorde verzuchting blijken te zijn.  Antwerpen-Mechelen is een provinciaal derby dat garant staat voor sfeer, spanning, sensatie en beleving.  Beide ploegen boerden nog niet te best dit jaar.  Antwerp is echter aan een ongeziene remonte bezig en klom reeds van de 16e stek in het klassement op naar een 6e plek.  Antwerp staat ook aan de leiding in de derde periode en Mechelen kan mits winst weer volledig in de running zijn voor die derde periode.  Er staat dus meer op het spel als enkel prestige. 
 
De leider in het klassement met zes punten voorsprong speelt uit tegen Geel.  Deze week werd bekend dat bondsvoorzitter Peeters zich had laten ontvallen dat Geel in evocatie alsnog aan degradatie zou kunnen ontsnappen.  Volgens de bondsvoorzitter kan Geel terugvallen op een procedurefout en zich hierop beroepen zodat de uitspraak in beroep ongedaan zou kunnen worden gemaakt.  Dit verandert voor Geel de perspectieven dit seizoen volledig.  De eventuele fusie met Dessel verdwijnt hiermee bij velen alweer naar de achtergrond en Geel kan nog voluit zijn eigen kans gaan dit kampioenschap.  Geel staat vijfde in de derde periode op drie punten van Bergen en Antwerp.  Indien het vanavond Bergen kan verslaan, dan doet de ploeg alsnog mee voor de derde periode.  Ook via het klassement zou Geel zich eventueel nog kunnen plaatsen voor de eindronde.  Voor Geel is de opdracht dus eenvoudig : thuis winnen van de leider.  Leider Bergen had vorige week een owngoal nodig van Eupen om te winnen in een zeer makke partij en lijkt de laatste weken toch een dalende vormcurve te hebben.  Kan Geel hier van profiteren ?
 
De tweede in het klassement – KVSK United – moet uit bij Hamme zien te winnen.  Hamme won reeds de tweede periode en is sindsdien een beetje weggedeemsterd met 2 op 15.  In Hamme kijkt iedereen uit naar de onverwachte eindronde en ondertussen lijkt de concentratie fel te zijn verslapt bij de kleine provinciale club.  KVSK heeft zichzelf herpakt na een mindere winterperiode maar moet ondertussen wel een kloof van 6 punten goedmaken op Bergen.  Uiteraard rekent KVSK wederom op zijn ervaren ouderdomsdekens Haagdoren, Pereira, Machiels, Oyen en Waligora.  Bij winst kunnen ze misschien profiteren van puntenverlies van Bergen dat dus ook een moeilijke verplaatsing heeft.  Het voormalige Lommel hoopt vooral op de beslissing van de KBVB om de uitslagen van KBHZ te schrappen uit de resultaten van dit seizoen.  Dit zou de kloof in een klap met 4 punten verkleinen. 
 
KV Kortrijk moet dit weekend winnen van Eupen wil het zich handhaven in het periodiek klassement.  Vorige week verloren ze kansloos van Antwerp en deze week treden ze opnieuw aan op eigen veld tegen de ploeg uit de Oostkantons.  KVK drijft op de ambitie om alsnog via het klassement of de derde periode een kans te maken op de eindronde.  Het moet zich dan wel herpakken na vorige week en Eupen zonder punten terug naar huis sturen.  Eupen heeft geen ambities meer dit seizoen en kabbelt rustig naar het einde toe.  Kortrijk stelde deze week de nieuwe trainer voor aan het publiek voor volgend seizoen.  Het wordt Hein Van Haezebrouck.  Hiermee haalt de club een tweede ex-speler in huis – na Staelens – om het sportieve beleid uit te stippelen volgend seizoen.  KVK kan wel niet rekenen op de geschorsten Capilla en Makhloufi. 
 
Tenslotte is er het clubje van drie... Oostende, Tubeke en OH Leuven.  Deze drie ploegen tellen allen 9 punten in de derde periode en verlies dit weekend staat bijna gelijk met een einde van alle mogelijke ambities in de derde periode.  Enkel winst kan deze drie middenmotors in de running houden om via de periodetitel en of eventueel het klassement in de eindronde te helpen.  Vandaar dat de rechtstreekse confrontatie tussen Tubeke en Waasland –dat met 8 punten ook nog niet uitgeteld is – het meest in het oog springt.  Waasland blijft een ambitieuze club, net als Tubeke.  Oostende ontvangt Virton dat nog steeds speelt tegen de degradatie.  En nu Geel misschien toch niet zakt is de situatie van Virton er enkel op verslechterd.  Samen met Union, Ronse en Dienze zullen ze uitmaken wie zakken moet naar alle waarschijnlijkheid.  Oostende heeft wel een zwakke thuisreputatie.  OH Leuven tenslotte speelt uit bij Dessel dat toch ook nog niet echt veilig is als het over degradatie gaat. 
 
Hekkensluiter Deinze tenslotte speelt tegen Union.  Het is één der laatste kansen voor de Oost-Vlamingen.  Deinze moet de punten thuis houden wil het alsnog de laatste plaats zien te ontlopen.  Ze staan 3 punten achter Union dat sinds de verkoop van Malki en het uitvallen van vervanger Madiokoka is weggezakt naar een zestiende stek. 
 
Ronse speelt niet dit weekend.  Het wint met forfaitcijfers van het ter ziele gegane KBHZ. 

Meer nieuws