geeASV Geel
SK Deinze
1-0
1-1
Datum: 15/04/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: De Leunen
Wederom feest voor de voetballiefhebbers
Joeri De Ren
| 0 reacties
Wederom feest voor de voetballiefhebbers
Foto: © SC

Dit weekend staan er weer een reeks toppers op het programma in de tweede klasse.  Er zijn drie duels die in het oog springen, waarvan er twee zijn die weer veel volk naar het stadion zullen brengen.  Nogmaals een bewijs dat de tweede klasse steeds maar aantrekkelijker wordt. 
 
Eerst is er KV Red Star Waasland dat thuis KV Kortrijk ontvangt.  Waasland won vorige week met taai en hard voetbal bij Antwerp met het kleinste verschil.  De Waaslanders legden dan misschien geen oogstrelend voetbal op de mat, ze wonnen alvast en daar draait het in voetbal om.  Door die overwinning staan ze nu samen met RAFC, RAEC. Mons en KV Kortrijk op kop in de derde periode.  Dit duel zal dan ook bepalend zijn voor deze derde periode nu de finish toch zeer dichtbij begint te komen en elke misstap cash betaald dient te worden.  Het is het duel Kristof Arys tegen Ivica Jarakovic.  Twee linke doelpuntenmakers die samen met Philip Haagdoren, Marcos Pereira, Fangzhuo Dong, Guillaume Gillet en Jeremie Njock de tweede klasse meer kleur geven wat doelpunten betreft.  Met 13 op 15 is Waasland duidelijk beter in vorm dan Kortrijk met 8 op 15. 
 
KVSK United op zijn beurt lijkt ook de derde periodetitel te ontlopen.  De club staat op drie punten van het leiderskwartet en moet al op vele misstappen rekenen.  Ze doen nog wel mee voor de titel en staan op drie punten van leider Bergen.  Indien hun beroep tegen de bondsbeslissing aangaande de punten van KBHZ iets uithaalt staan ze virtueel wel 1 punt voor Bergen in het klassement.  Maar de opdracht blijft hetzelfde voor de Limburgers : winst.  RAFC komt met veel volk op bezoek bij de ex-eersteklasser en hiermee staat er weer een topaffiche in tweede op het programma.  Antwerp heeft voor de laatste keer Dong in de rangen lopen alvoor diens schorsing ingaat en hoopt op winst.  Enkel door de derde periode te winnen kan Antwerp nog kans maken op promotie.  Het belooft dus een duel scherp op de snee te worden met veel spanning en inzet. 
 
De derde wedstrijd die zal zorgen voor veel volk is OH Leuven tegen KV Mechelen.  Enkel OH Leuven heeft nog een waterkans op de derde periode.  Ze staan samen met KVSK op drie punten van de leiders.  Dit wordt een duel met veel volk en sfeer tussen twee ploegen die strijden voor de eer en die het publiek een mooie avond willen gunnen.  Bij OHL geen afwezigen en bij Mechelen enkel Crabeels en Ribus als belangrijke namen.  Mechelen heeft eigenlijk nog punten nodig want ze zijn theoretisch nog niet gered in deze competitie.  In Leuven hopen ze wederom op een verbetering van het toeschouwersaantal van tegen Antwerp.  De hoofdtribune is alvast uitverkocht. 
 
Lieder Bergen heeft een tamelijk makkelijke speeldag voor de boeg.  SK Ronse komt op bezoek.  Ronse speelt momenteel enkel nog voor de eer, maar soms zijn juist deze wedstrijden de moeilijkste.  KVSK heeft een zwaarder parcours voor de boeg dan Bergen, maar gegarandeerd minder problemen om geconcentreerd te blijven en zich op te laden.  Bij Ronse zijn er nog wel enkele jongens die zich verder in de kijker willen blijven spelen.  Vooreerst is er de vlot scorende middenvelder Aziz El Kanchaf – 13 doelpunten - en vervolgens de Franse 26-jarige aanvallende middenvelder Olivier Hernout – goed voor 9 doelpunten.  Beide staan al op het verlanglijstje van enkele clubs.  Bij Bergen blijft de verdediging gebukt gaan onder de afwezigheden van de uitvoetballende sterke ervaren spelers zoals Mirri en Dudic.
 
Verbroedering Geel dat voorlopig niet zakt na de uitspraak van de evocatiecommissie maakt ook nog een kansje op de derde periode.  De kempenaren spelen thuis tegen hekkensluiter Deinze dat stilaan zeker mag zijn van de degradatie.  Zeker als de beslissing rond de punten van KBHZ niet meer wijzigt want dan krijgt Dessel er vandaag drie punten bovenop zonder te spelen.  Indien de jongens uit Deinze dan zonder punten terugkeren uit Geel, dan mogen ze het licht in tweede klasse definitief uitdoen en zich opmaken voor derde klasse. 
Voor de tweede degradatie plaats is de naam reeds gekend : KBHZ, maar er blijft ook de 16e plaats.  Deze ploeg mag meedoen aan de eindronde van derde klasse en dient die te winnen wil ze niet degraderen.  Voor deze plaats komen nog een hele resem ploegen in aanmerking.  Dessel die deze plaats momenteel bekleedt speelt dus niet.  Wil Virton de plaats van Dessel niet overnemen, dan dient het te winnen van Hamme.  Hamme leeft enkel nog toe naar de eindronde en spaart zichzelf ondertussen.  Union kan ook nog op de 16e stek terechtkomen indien ze niet winnen van Tubeke.  Tubeke mag dan weer mits winst zichzelf veilig en gered achten. 
 
De laatste wedstrijd is die tussen Eupen en Oostende.  Dit is werkelijk reeds een einde-seizoenswedstrijd en dus zeker geen publiekstrekker. 

Meer nieuws

2e klasse