virVirton
SK Deinze
0-1
1-1
Datum: 02/09/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Yvan Georges
Een eerste kloof ?
Joeri De Ren
| 0 reacties
Een eerste kloof ?
Foto: © SC

De derde speeldag breekt aan en de kans om voor een eerste echte afscheiding te zorgen in het klassement is een feit.  Voor sommige ploegen wordt er vandaag en morgen reeds uitgemaakt of de seizoensstart geslaagd is.  Kunnen de titelkandidaten hun ambities waarmaken ? Onstsnappen de nieuwkomers aan de degradatieplaatsen ? Welke spitsen lijken de revelaties te worden ?  Welke aankopen renderen en welke niet ?  Stilaan komt er op alle vlakken wat duidelijkheid.  En naarmate de competitie volgt zal ook duidelijk worden wie aanspraak kan maken op een eerste periodetitel.      

KV Mechelen – tweede in de stand - ontvangt thuis de onverwachte leider en nieuwkomer in tweede nationale : FCV Dender EH. Het belooft een spannende pot voetbal te worden en voor Mechelen een serieuze test. Mechelen speelde vorige week verdienstelijk gelijk op het veld van OHL en gezien de ambities van Malinois moeten ze vanavond aanvaller Thiebaut aan banden leggen om de drie punten thuis houden. De spits van Dender is namelijk goed bij schot momenteel. Dender kan mits winst uitgroeien tot dé revelatie van dit seizoensbegin en wie weet is de ploeg dan gelanceerd voor een rol van betekenis in de eerste periode.

KV Oostende dat zich ook titelkandidaat wenst te noemen kon tot hiertoe nog maar 1 punt sprokkelen en dient vanavond te winnen van Eupen dat zich in deze competitie onderscheidt door zijn sterkte. Op de openingsdag hielden de jongens van trainer Grosjean bijna Antwerp in bedwang en thuis werd er gewonnen van Dessel dat hierdoor onderaan bengelt als laatste. Oostende moet nu al oppassen omwille van kaartenlast en Meyssen beschikt nog steeds over conditionele achterstand waardoor hij niet meteen inzetbaar is. De kustjongens dienen echter te winnen willen ze hun siezoensstart niet in rook zien opgaan. Aanvallend rekenen ze vooral op Bates (speelde nog bij Newcastle United) die tegen Union er eentje tegen de netten prikte.

Virton speelt thuis tegen Deinze en kan mits winst Deinze op de voorspelde degradatieplaats houden en zelf verder de rangschikking beklimmen. Ze staan nu mee tweede en voor een ploeg als Virton is elk punt in het seizoensbegin er één meer op weg naar een rustig seizoen in de buik van het klassement. Virton speelt defensief zeer sterk en dit is voor Deinze niet meteen een zegen daar de ploeg ook liever de tegenstander laat voetballen om zelf op de tegenprik te loeren.

Ronse krijgt het bezoek van Union. De Brusselaars haalden gerichte versterkingen dit seizoen en lieten reeds fraaie dingen zien. Ronse daarentegen werd afgeschilderd als degradatiekandidaat na de financiële perikelen die de club teisterden. Ze wisten met goed georganiseerd voetbal en veel inzet reeds twee gelijke spelen uit de brand te slepen, maar scoren lijkt een probleem te worden.

United ontvangt thuis OHL. De Leuvenaren versterkten zich en leken na vorig jaar een grote outsider voor de titel. Ze konden deze reputatie echter nog niet waarmaken en staan voorlopig na twee gelijke spelen mee onderaan de rangschikking. United begon slecht aan de competitie door thuis slechts gelijk te spelen tegen nieuwkomer Waregem. Ze zagen ook aanwinst Pinxten uitvallen met een langdurige blessure. Op de tweede speeldag herpakten ze zich na een mooie 0-2 tegen Tubeke. Ze verloren er wel De Condé door blessure. Hierdoor is het legertje geblesseerden bij de thuisploeg ondertussen flink opgelopen. Ook Perreira en Haagdoren scoorden dit seizoen nog niet. 

De laatste partij voor vandaag is RAFC tegen Tubeke. Antwerp behoort tot de titelfavorieten en het team van coach Welsh groeit met de weken. Op Waasland liet Campbell zien, na zijn goed optreden in de beker, een serieuze aanwinst te zijn voor de Antwerpse aanval. Tubeke blijft echter een te duchten tegenstander, zelfs na het vertrek van Sbaa en Buelinckx. Vervanger Thiam ontbond voorlopig zijn duivels nog niet, maar zal dit tegen Antwerp gegarandeerd willen doen. Je moet nooit een ploeg motiveren om op de Bosuil te gaan spelen.

Morgen zijn er ook nog drie wedstrijden. Kortrijk speelt thuis tegen Waasland. Voor beide ploegen is dit een scharniermoment. Ze dienen beiden te winnen. Wie niet wint – of indien er gelijk gespeeld wordt – die loopt al meteen een redelijke achterstand op ten opzichte van de leiders en die kan ook al de eerste periodetitel stilaan beginnen afschrijven. Beide ploegen hadden grootse ambities, maar konden ze tot hiertoe niet in de verf zetten.

De laatste twee wedstrijden zijn die tussen Tienen en Dessel. Dessel versterkte zich op de valreep nog in de defensie met Camara. Dat was nodig want de ploeg slikte reeds 6 goals in twee wedstrijden. Bij verlies voor Dessel blijven ze puntenloos laatste en dreigt het seizoen toch weer moeilijk te worden. Tienen zal dan echter in de subtop schuiven en dit zou voor velen een verrassing zijn. De tweede wedstrijd is die tussen Waregem en Hamme. Hamme dat vorig jaar de eerste periode domineerde kon nog niet overtuigen. Nieuwkomer Waregem daarentegen bewees aan vriend en vijand dat ze niet de vogel voor de kat zijn die velen erin zagen. Hun sterke organisatie wekte reeds bewondering, maar scoren lijkt dan weer minder vlot te verlopen. Hiermee komen twee defensieve teams tegenover elkaar te staan en dit maakt dat het wel eens een zeer saaie partij zou kunnen worden.

Meer nieuws

2e klasse