Datum: 14/10/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Diaz Arena
West-Vlaamse derby in het vizier
Giovanny Saelens
| 0 reacties
West-Vlaamse derby in het vizier
Foto: © SC

Zaterdagavond nemen KV Oostende en KV Kortrijk het tegen elkaar op aan de kust. De twee West-Vlaamse tweedeklassers bevinden zich in de middenmoot en het verschil tussen beide ploegen bedraagt amper twee punten. KV Kortrijk heeft de ambitie om in de bovenste regionen te eindigen. Een geladen partij in het Albertpark verzekerd.

De thuisploeg staat alleen op de zevende plaats met twaalf punten. Dat zijn drie punten minder dan de tweede in de stand, Antwerp. Winst tegen KV Kortrijk zou dus een zeer goede zaak zijn voor de kustjongens. Ze zullen het wel moeten doen zonder de geschorste Lammens. Yasar en De Caesstecker vervoegen de Oostendse kern. Oostende staat mooi geklasseerd, maar haalde slechts één op zes in de jongste wedstrijden. De vraag is of ze zich kunnen herpakken tegen de Kerels van Kortrijk.

Na twee op negen staat KV Kortrijk samen met Virton op de tiende plaats. Vorige week hield KVK Antwerp op een gelijkspel. De afwerking blijft het grootste probleem voor Kortrijk. Dat ligt onder andere aan de blessures van Nong en Makhloufi. Jordan Desmet is eveneens geblesseerd. Kortrijk moet het ook doen zonder Jimmy Hempte. De linksachter kreeg tijdens de match tegen SK Deinze rood. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Jo Vermast of Tim Claerhout. Voor Jo Vermast wordt dit alvast een speciale wedstrijd. Hij speelde jarenlang bij KV Oostende, onder andere tijdens het promotiejaar naar eerste klasse. Hij verklaart zelf dat dit voor hem de match van het jaar wordt. 

Vorig seizoen speelden beide ploegen twee keer gelijk tegen elkaar. Oostende rekent op Bates en Lord om doelpunten te maken. Voor KVK zijn Gezelle en Jarakovic de scorende spelers. Zaterdagavond om 20u fluit Guy Stas de partij op gang. [AN]

        

Meer nieuws

2e klasse