wbeSK Beveren
sniSK Sint-Niklaas
Datum: 20/04/2012 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Freethiel
Wase derby in tweede klasse met de nodige inzet
Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
Wase derby in tweede klasse met de nodige inzet
Foto: © SC

Vanavond staat er in Beveren de kraker op het programma tussen Waasland-Beveren en SK Sint-Niklaas. Beveren is al zeker van de eindronde; Sint-Niklaas vecht tegen de degradatie.

Waasland-Beveren is in de winning mood: het won haar laatste drie wedstrijden, waaronder twee matchen tegen rechtstreekse concurrenten Lommel en Oostende. Daarmee is de ambitieuze tweedeklasser zeker van een plaats in de eindronde. 

SK Sint-Niklaas, dat op nog geen zeven kilometer afstand ligt van de grote concurrent uit Beveren, promoveerde vorig seizoen uit derde klasse na winst in de eindronde. De kans bestaat dat Sint-Niklaas deze eindronde opnieuw zal moeten spelen, ditmaal om in tweede klasse te blijven. Dit zal realiteit worden als de club op de 16de plaats eindigt. Nu staat men 15de, met evenveel punten als Dender, maar met twee wedstrijden meer gewonnen. Het komt er dus op aan om in de komende twee wedstrijden minstens even goed te doen als concurrent Dender.

Sint-Niklaas-voorzitter Van Lijsebetten ziet in Het Nieuwsblad de bui al hangen: “Ik vrees dat we de eindronde met de derdeklassers zullen moeten spelen, maar ik heb het volste vertrouwen in de goede afloop van die barragematchen. Ik denk dat spelers en entourage bekwaam zijn om die mentale klik te maken als we ons in de reguliere competitie niet kunnen redden.”

Over de wedstrijd van vanavond tegen Waasland-Beveren, maakt de Sint-Niklaas-mecenas zich geen illusies: “Ik schat hen zeker zo hoog in als Charleroi, dat kampioen werd. Op papier hebben we geen schijn van kans maar we steken onze kop niet bij voorbaat in het zand.”

Waasland-Beveren van haar kant wil zich stilaan “mentaal en fysiek voorbereiden op de wedstrijden tegen Oostende, Eupen en naar alle waarschijnlijkheid Westerlo.” Daarnaast wil men uiteraard zijn supporters nog eens verwennen in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie.

Meer nieuws

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze