gntKAA Gent
cluClub Brugge
1-0
2-0
3-0
3-1
Datum: 18/04/2007 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Jules Ottenstadion
Club Brugge op zoek naar Europees ticket
Thomas Dubois
| 0 reacties
Club Brugge op zoek naar Europees ticket
Foto: © SC

Vanavond om 20.45 staat Club Brugge in AA Gent voor de aartsmoeilijke opdracht om een eerste stap te zetten richting bekerfinale en een stap dichter bij Europees voetbal. Vroeger zou de kans vrij groot zijn dat Club Brugge er een gezondheidswandeling gaat maken en zich met de vingers in de neus kwalificeert voor de volgende ronde. Dit seizoen zal het wellicht andere koek zijn. De troepen van Georges Leekens zijn er immers op gebrand om een goede prestatie neer te zetten tegen Club.
 
Beide ploegen stonden in competitie al twee keer tegenover elkaar. Op de eerste speeldag speelde Club nog vrank en vrij en won het met ruime 5-0 cijfers. In de terugronde speelde blauw-zwart 0-0 gelijk in Gentbrugge. AA Gent lijkt voor het eerst sinds lang nog eens voor Club Brugge te gaan eindigen. Het staat op een vierde plaats, net onder Anderlecht, Genk en Standard, en met een voorsprong op het nummer vijf Charleroi. Club Brugge staat pas zesdes. Goed nieuws voor Club Brugge is dat het in de toppers altijd wel goed voor de dag komt, slechts nieuws is dan wel dat het dit seizoen nog geen enkele topper won.
 
Club Brugge moet in de eerste plaats proberen om de terugwedstrijd veilig te stellen en de spanning hoog te houden. Voor de club is Europees voetbal een must. Voor Gent daarentegen kan het seizoen al niet stuk en een Europees ticket of een bekerwinst zou een mooie kers op de taart zijn. In de beker gingen al Tienen, Roeselare en KV Mechelen voor de Gentse bijl. Club ontdeed zich van Union, Westerlo en Kortrijk.
 
Revanche voor oude bekendenBij Gent spelen er enkele oude bekenden voor Club Brugge. Zowel Martens, Lombaerts als Stoica speelden nog voor Club. De Club-verdediging moet vooral opletten voor het gevaarlijke spitsenduo Olufade-Foley. Zij waren dit jaar al goed voor 22 doelpunten. In de beker mogen er slechts 15 spelers op het scheidsrechtersblad waardoor keurmeester Georges Leekens in z’n selectie zal moeten snoeien. Dat zal hij kort voor de wedstrijd doen omdat er nogal wat spelers met kwaaltjes sukkelen. Lombaerts, Rudi, Olufade en Noukeu zijn nog twijfelachtig. Pavlovic en N’Diaye zijn geschorst.
 
Bij Club Brugge komt Sven Vermant opnieuw in de kern nadat hij zondagavond geblesseerd moest afhaken. Ook Englebert is terug van de partij na z’n wedstrijd schorsing. Niet van de partij is Brian Priske, hij blesseerde zich tegen Charleroi. Vermeulen, die hem verving in de tweede helft, komt wellicht aan de aftrap. Blondel en Vandelannoite moeten zich nog enkele dagen verzoenen met de B-kern en zitten dus ook niet in de selectie. Evenmin in de selectie zijn de jongeren Demets en Capon. Verder de gekende namen. Voorin moet Janevski een keuze maken tussen Ishiaku, Yulu Matondo en Salou om in de spits te spelen naast Balaban. Tenzij er opnieuw geschoven wordt.
 
Scheidsrechter van dienst is de Limburger Serge Gumienny. De wedstrijd in het Ottenstadion wordt afgetrapt om 20.45 en is live te bekijken op Sporza tv en te beluisteren op Sporza Radio

Meer nieuws