Datum: 11/11/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Lotto Park
Anderlecht en Club onder druk
Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht en Club onder druk
Foto: © SC

Vrijdag al won Racing Genk de topper bij Westerlo met 0-1. Anderlecht telt hierdoor al een achterstand van acht punten op de leider. De Brusselaars moeten dus absoluut winnen van Cercle Brugge. Ook Club Brugge, dat al twaalf punten in het krijt staat, kan zich geen misstap meer veroorloven tegen Charleroi. AA Gent, dat aan een goeie remonte bezig is, kan in de topvijf terechtkomen. Dan moet het wel winnen bij Beveren. Onderin staan Sint-Truiden en Lierse voor een belangrijke partij. Verder staan zaterdag nog Germinal Beerschot – Zulte Waregem, Moeskroen – Lokeren en Roeselare – Brussels op het programma.
 
Anderlecht ontvangt zaterdag Cercle Brugge. De Brusselaars weten wat hen te doen staat, winnen. Zoniet wordt de kloof met Genk wel heel groot. Ook Cercle pakt best punten. Groen-zwart staat vijftiende. Het telt vier punten meer dan Sint-Truiden, de voorlaatste in de stand. Bij de thuisploeg raken Proto, Vadis, Tioté, Frutos en Pareja niet fit. Bart Goor zit een schorsingsdag uit. Biglia raakt wel speelklaar. Achterin behoudt Van Damme zijn basisstek. Bij Cercle zijn Artz en De Sutter out. Beiden komen voor de winterstop niet meer in actie. De Wulf, Gjuzelov en Pivaljevic zijn nog twijfelachtig. Serebrennikov doet matchritme op bij de reserven.
 
Club Brugge neemt het op eigen veld op tegen Charleroi. Blauw-zwart moet winnen wil het nog meedoen in de titelstrijd. Ook Charleroi staat goed bovenin het klassement. Winst betekent dat de Karolo’s voorbij Club gaan in het klassement. Het belooft alvast een spannende partij te worden. De laatste vijf jaar won Club drie keer, telkens met het kleinste verschil. Bij de Bruggelingen liggen Valgaeren, Chavez, Klukowski, Maertens en Ishiaku in de lappenmand. Blondel is geschorst. Hij wordt wellicht vervangen door Van Heerden. Voorin start Salou, die terugkeert uit schorsing, mogelijk naast Balaban. Vandelannoite behoudt zijn positie centraal achterin. Charleroi kan niet rekenen op Luzi, Akpala, Habibou, Diallo en Akgül. Lahaye blijft dus in doel staan. Camus keert terug uit schorsing.
 
AA Gent kan een goeie zaak doen in het klassement. Dan moet het wel voorbij Beveren raken, dat de punten goed kan gebruiken onderin het klassement. Bij Beveren is doelman Copa twijfelachtig wegens een knieblessure. Hij wordt eventueel vervangen door Verhulst. Verder is Bozic nog steeds geblesseerd, terwijl Mahan geschorst moet toekijken. Van Hoyweghen komt terug uit schorsing. Bij Gent zijn met Lombaerts, Laybutt en Foley drie steunpilaren twijfelachtig. Martens, De Ridder en Ruiz zitten geblesseerd in de tribune.
 
Onderin het klassement staat een absolute topper op het programma. Rode lantaarn Lierse gaat immers op bezoek bij Sint-Truiden, het nummer zeventien in de stand. Beide ploegen worden gescheiden door vijf punten. Voor Sint-Truiden was het een woelige week. Trainer Caers stapte immers op door een gebrek aan vertrouwen vanwege de spelersgroep. Bij Lierse lijkt de positie van Trost voorlopig nog niet in gevaar. Bij de thuisploeg is Mbonabucya zes maanden onbeschikbaar. Ook Wisniowski is geblesseerd. Middenvelder Simaeys zit op de strafbank. Bij Lierse zijn Van der Jeugt, Nnaji, De Corte, De Witte en Peeters er nog niet bij. Met Verheyen en Vandenbroeck keert er wel wat ervaring terug in de kern.
 
Zulte Waregem is op het Kiel de tegenstander van Germinal Beerschot. Bij de thuisploeg ligt trainer Brys onder vuur, hoewel het achtste staat. Zulte Waregem won vorige week het degradatieduel van Sint-Truiden waardoor het opklom naar plaats veertien. De West-Vlamingen tellen slechts twee punten minder dan Germinal Beerschot. De Roeck, De Wree en Vleminckx kunnen niet aantreden bij de thuisploeg. Mogelijk vervangt Colman zijn landgenoot Figueroa in de basis. Sterchele start voorin. Dury kan geen beroep doen op Meert, De Brul, D’Haene en De Vlieger. Merlier komt dus terug onder de lat te staan.
 
Ook Moeskroen en Lokeren worden van elkaar gescheiden door twee punten. De Henegouwers staan op een negende plaats. Lokeren klopte vorige week met tien man Club Brugge en klom zo naar de twaalfde plaats. Bij de thuisploeg zijn Ba, Hatchi, Martin, Fellahi en Hochepied uitgeschakeld. Van Gyseghem speelt opnieuw centraal achterin. Custovic en Tomou vormen het aanvalsduo. Bij Lokeren zit Rudy Cossey nog steeds op de bank. Hij kan geen beroep doen op Joao Carlos, Vukomanovic, El Mouataz, Bouabe en Milojevic.
 
Roeselare tenslotte ontvangt Brussels. Roeselare telt twaalf punten en houdt dus best de overwinning thuis. Brussels telt, na een goede start, amper één puntje meer. Het kon al zeven keer na elkaar niet winnen. Bij de West-Vlamingen is Oyen geblesseerd. Smits heeft last aan de lies en is onzeker. Eloi is niet geselecteerd. Kpaka en Dufoor moeten voor gevaar zorgen. Brussels kan nog steeds niet rekenen op Haydock, Durieux, Colpaert, Bruno en Sanogo. Petö is geschorst, waardoor Culek mogelijk centraal achterin moet plaatsnemen.

Meer nieuws