Datum: 10/02/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Daknam
Standard op bezoek bij Zulte Waregem
Kristof Blomme
| 0 reacties
Standard op bezoek bij Zulte Waregem
Foto: © SC

Zaterdag staan er zeven wedstrijden op het programma in de Jupiler League. Racing Genk, de tweede in de stand, ontvangt Cercle Brugge. Standard staat voor een moeilijke verplaatsing naar Zulte Waregem. Onderin het klassement worden belangrijke duels uitgevochten. Lierse zet 'operatie redding' verder op het veld van Brussels. Moeskroen ontvangt dan weer Beveren. Verder staan ook Westerlo - Bergen, Germinal Beerschot - Sint-Truiden en Lokeren - Roeselare op het programma. 

Om 18 uur ontmoeten Zulte Waregem en Standard elkaar. De West-Vlamingen kennen een moeilijk seizoen. Vorig jaar werd via de beker Europees voetbal afgedwongen en daar wordt nu de rekening voor betaald. Toch staat de ploeg van Dury op de twaalfde plaats, op amper twee punten van plaats negen. Een overwinning brengt Zulte Waregem allicht definitief in de middenmoot van het klassement. Bij Standard loopt het op dit moment als een trein. In de laatste zeven matchen werden 19 punten behaald. Vorige week werd Racing Genk nog geklopt met 2-1. Hierdoor staat het derde op zes punten van Anderlecht. Bij de thuisploeg zijn Minne, D'Haemers en De Vlieger nog uitgeschakeld. Stijn Meert moet geschorst toekijken. Voorin probeert Dosunmu zijn eerste doelpunt aan te tekenen. Standard kan niet rekenen op De Vriendt, Rapaic en Phibel. Bovendien zijn Geraerts en Defour twijfelachtig met liesproblemen. Jovanovic en De Camargo zijn de spitsen in vorm. 

Twee uur later ontvangt Racing Genk Cercle Brugge. Bij winst leggen de Limburgers de druk zondag weer bij Anderlecht. Cercle zette een goede reeks neer, maar na de 1/6 in de laatste twee matchen blijft het uitkijken. Het telt een voorsprong van vijf punten op Beveren, de voorlaatste in de stand. Bij Genk zitten Cornelis, Mikulic en Vandenbergh geschorst in de tribune. Chatelle vervangt Cornelis op de rechtsachter. Verdonck, Alex en Ljubojevic komen in de ploeg. Bosnjak en Caillet zijn nog steeds niet fit. Cercle moet het doen zonder Artz, Viane en Slovic. Die laatste brak deze week zijn kuitbeen. Linksachter Van Mol is nog onzeker met een voetblessure. Nieuwelingen Gombani en Kane zitten in de kern. 

Roeselare trekt als zesde in de stand naar Lokeren. Voor de thuisploeg draait het vierkant dit seizoen. Vooral de spitsen kunnen het doel maar niet vinden, hoewel Tambwé drie keer scoorde in de laatste twee partijen. Lokeren staat voorlopig vijftiende. Een gans ander verhaal bij Roeselare. De West-Vlamingen staan op een schitterende zesde plaats en hebben die positie niet gestolen. Na de winterstop werd nog geen punt verloren. Bij de thuisploeg zijn Bouabe, Doll en Milojevic out. Van Hoey valt uit de kern. Bij de bezoekers zijn enkel Annys en Detremmerie er niet bij. Het ervaren middenveld bestaat uit De Vleeschauwer, Vanderhaeghe, Vanderbiest en Oyen

Westerlo kruist de degens met Bergen. De ploeg van Helleputte kent een redelijk seizoen. Het staat op de achtste plaats en hoeft zich dus geen zorgen te maken. Vooral aanvaller Ogunsoto heeft hierin een belangrijk aandeel, met veertien goals. Bergen won vorige week van Germinal Beerschot met 2-1. Hierdoor klom het naar plaats veertien. Beveren volgt op drie punten. De thuisploeg moet heel wat spelers missen. Zo zijn Neve, Vervoort, Mennes, Vanarwegen, Convalle, Elejiko, Wils, Van den Eede en Dekelver uitgeschakeld. Wagemakers is bovendien geschorst. Voorin komt Adams naast Ogunsoto te staan. Bergen mist enkel de geblesseerde Cordaro en de geschorste Mirri

Germinal Beerschot - Sint-Truiden is een duel tussen de nummers tien en negen in het klassement. Beide ploegen tellen 24 punten. De winnaar van het duel sluit aan bij het trosje ploegen dat zich net boven dit tweetal bevindt. Germinal Beerschot kan niet rekenen op Lolo, Cruz en Vermeerbergen. Bovendien is topschutter Sterchele geschorst. Voorin wordt dan maar gerekend op Cavens en Malki. Dheedene keert terug uit schorsing. King zit in de selectie. Bij STVV zijn Mbonabucya, Peeters en topschutter Van Houdt geblesseerd. Ook Hendrickx en Simaeys zijn twijfelachtig. Munyaneza en Bouslama vormen het aanvalsduo. 

Onderin ontmoeten Brussels en Lierse elkaar. De Brusselaars deden tijdens de winterstop heel wat aankopen. Het staat nu dertiende. Winnen tegen Lierse is een must voor voorzitter Vermeersch. Lierse is bezig aan een heus inhaalmanoeuvre. Het telt nog een achterstand van vijf punten op Beveren. Bij de thuisploeg zijn Téhoué, Durieux, Haydock, Colpaert en Bouchouari out. Petö zit op de strafbank. Lierse doet het zonder Van der Jeugt, Ernandes, Jatta, Tailson en Peeters. Thompson en Kums zitten voor het eerst in de selectie. Rekdal pakt wellicht weer uit met drie aanvallers: Mrdja, Jarju en Develer

Moeskroen en Beveren spelen een belangrijke partij. Moeskroen staat zestiende, Beveren zeventiende. Beide ploegen worden van elkaar gescheiden door amper twee punten. Met een overwinning kan Moeskroen weer wat rustiger ademhalen. Beveren komt weg van de voorlaatste plaats, mits winst. Bij de thuisploeg zijn Ba, Tohoua en Besengez niet fit. Doelman Volders is nog onzeker wegens een keelontsteking. Ook bij Beveren is doelman Copa twijfelachtig wegens ziekte. Mahan, Theunis, Vanhoyweghen, Zito en Badjan zijn geblesseerd.

Meer nieuws