lokSporting Lokeren
andAnderlecht
Datum: 25/02/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Daknam
Anderlecht wil Genk bijbenen
Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht wil Genk bijbenen
Foto: © SC

Zondag staan er nog twee wedstrijden op het programma in de Jupiler League. Na de overwinning van Genk moet Anderlecht winnen bij Lokeren om gedeeld leider te blijven. Ook Lokeren heeft de punten echter broodnodig in de kelder van het klassement. Ook de partij tussen Zulte Waregem en AA Gent belooft vuurwerk te geven. De thuisploeg is Europees uitgeschakeld en zet nu alles op alles om de redding zo vlug mogelijk te verzekeren. AA Gent wint best om Standard in het vizier te houden. 

Om 18 uur trekt Anderlecht naar Daknam, waar het Lokeren ontmoet. Lokeren staat gedeeld voorlaatste met Beveren. Een overwinning zou de thuisploeg naast Moeskroen op de vijftiende plaats hijsen. Anderlecht telt, na gisteren, een achterstand van drie punten op Racing Genk. Bovendien naderde Standard tot op vier punten. Paars-wit pakt dus best de volle pot. Bij Lokeren zijn Diallo, Milojevic en Doll out. Hasi is geschorst tegen zijn ex-ploeg. Maar liefst negen spelers staan op één kaart van schorsing. Bij Anderlecht zijn Tchité, Vadis en Mbokani uitgeschakeld. Boussoufa moet geschorst toekijken. Voorin komt Mpenza naast Frutos. Wasilewski komt terug uit schorsing. De Man schuift door naar het middenveld. 

Zulte Waregem neemt het op tegen AA Gent. De West-Vlamingen staan elfde, met vijf punten meer dan Beveren. Een overwinning zou ze dus definitief in de middenmoot brengen. Ook voor AA Gent staat er veel op het spel. Het zag de voorbij dagen Club Brugge tot op één punt naderen. Bovendien telt Standard nu een voorsprong van zes punten. Dury moet het stellen zonder De Vlieger, D'Haemers en De Brul. Dosunmu moet eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen maken. In vergelijking met de partij tegen Newcastle komen zeven nieuwe spelers in de ploeg. Bij AA Gent zijn aanvallers Zewlakow en Foley er niet bij. Zewlakow is geblesseerd, de Ier is geschorst. Verder zijn er heel wat spelers die sukkelen met kleine kwaaltjes, zo zijn Smoje, Gillet, Pavlovic, Stoica, Gregoire en Olufade twijfelachtig. Vooral Pavlovic en Stoica zouden kunnen ontbreken.

Meer nieuws