stvSTVV
gntKAA Gent
Datum: 05/05/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stayen
Gent, Charleroi en Club aan de bak
Kristof Blomme
| 0 reacties
Gent, Charleroi en Club aan de bak
Foto: © SC

Zaterdagavond moeten twaalf ploegen aan de bak in de Jupiler League. AA Gent, dat nog steeds een gooi kan doen naar de derde plaats, gaat op bezoek bij Sint-Truiden. Charleroi ontvangt Brussels. Een overwinning levert de Karolo's bijna zeker de vijfde plaats op. Club Brugge ontvangt rode lantaarn Lierse. Club bereidt zich vooral voor op dinsdag, voor Lierse is elk punt welkom. In de middenmoot staan drie partijen op het programma: Moeskroen - Zulte Waregem, Bergen - Roeselare en Germinal Beerschot - Cercle Brugge. 

AA Gent telt een achterstand van vier punten op Standard, het nummer drie in de stand. Mits winst bij Sint-Truiden worden de Rouches onder druk gezet. STVV is gered en kan de volgende weken zonder veel zorgen aanvatten. Bij de thuisploeg staan Debroux, Buvens, Mbonabucya en topschutter Van Houdt aan de kant. Van Oudenhove is geschorst. De jonge Mignolet vervangt Boeckx in doel. Bij Gent staan De Beule en Olufadé aan de kant. Rudi heeft problemen met de lies en is nog twijfelachtig. Ook Smoje en Foley zijn licht twijfelachtig. 

Charleroi telt vier punten meer dan Club Brugge. De Karolo's doen mits winst tegen Brussels dus een serieuze gooi naar plaats vijf. De Brusselaars klommen de voorbije weken op naar plaats dertien. Bij Charleroi zijn Diallo, Detal en Akgül out. Vande Walle start met dezelfde elf als vorige week. Bij Brussels zijn Haydock, Citony, Bangoura, De Troetsel en Jonckheere niet fit. Cordier komt allicht weer onder de lat, ten koste van Nys

Club Brugge ontvangt in het Jan Breydelstadion Lierse. Club is zesde en heeft nog weinig te winnen in de competitie. Alles wordt dan ook op de bekerpartij van dinsdag gezet. Lierse telt twee punten minder dan Beveren. Elk punt kan belangrijk zijn in de strijd tegen de degradatie. Bij Club blijven Daerden, Chavez, Van Heerden, Balaban, Salou, Vermeulen, Stijnen, Dreesen, Diallo en Vermant aan de kant. Clement schuift door naar het middenveld. Bij Lierse zijn aanvallers Jarju, Mrdja en Tailson out. Peeters start in de basis. 

Moeskroen en Zulte Waregem hebben zich in de middenmoot weten te nestelen. Zulte Waregem telt één punt meer dan de Henegouwers. Bij de thuisploeg blijft enkel Assou geblesseerd aan de kant. Dorothée is geschorst. Zulte Waregem moet nog steeds D'Haemers, Buysse en Van Steenbrugghe missen. Dosunmu is geelgeschorst. Siani start naast Matthys in de spits. 

Germinal Beerschot ontmoet Cercle Brugge. De Ratten zijn achtste en worden mits winst voorlopig zevende. Cercle is veertiende. Bij GBe staan Dheedene, Lolo, Maes en Soro aan de kant. Van Dooren zit op de strafbank. Sterchele en Cavens moeten voor gevaar zorgen. Bij Cercle blijven Artz, Slovic, Van Mol en Dewulf aan de kant. Serebrennikov zit na een blessure weer in de kern. 

Ook Bergen en Roeselare vechten een duel uit in de middenmoot van het klassement. Bergen doet het uitstekend, het staat negende. Roeselare speelde vooral in de heenronde sterk. De West-Vlamingen bezetten de elfde plaats. Bergen telt één punt meer. Bij de thuisploeg is iedereen wedstrijdfit. Roeselare mist Vanderhaeghe, Sierens, Barbé en Raeymaeckers. Kapitein Vanderbiest kijkt geschorst toe.

Meer nieuws