Datum: 19/05/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Jan Breydel
Degradatiestrijd wordt vanavond beslist
Kristof Blomme
| 0 reacties
Degradatiestrijd wordt vanavond beslist
Foto: © SC

Zaterdagavond staat de laatste speeldag van dit seizoen op het programma. Beveren en Lierse gaan uitmaken wie rechtstreeks degradeert en wie zich nog kan proberen redden via de eindronde. Beveren trekt naar Sint-Truiden, terwijl Lierse op bezoek gaat bij Lokeren. AA Gent en Charleroi maken nog uit wie vierde wordt. Die plaats geeft recht op Uefa-Cup voetbal indien Club Brugge er niet in slaagt de beker te winnen. Anders gaat één van de twee naar de Intertoto.
Beveren gaat op bezoek bij Sint-Truiden. De Limburgers vochten voortdurend tegen de degradatie. STVV is vijftiende. Beveren is voorlaatste. Het telt amper twee punten meer dan Lierse. Het moet winnen om zekerheid te verwerven over de eindronde. Bij de thuisploeg zijn Van Houdt en Debroux geblesseerd. Vanczak moet geschorst toekijken. Boeckx staat weer onder de lat. Simaeys speelt zijn laatste match voor Sint-Truiden. Bij de bezoekers zijn Badjan, Theunis, Joseph-Augustin, Zito en Gervinho out. Diabis en Mahan staan geschorst langs de kant. Kopzorgen dus voor trainer De Bolle

Lierse moet winnen bij Lokeren en hopen dat Beveren niet wint bij STVV. Lokeren kreeg vorige week zekerheid over het behoud. Bij de thuisploeg is Filipovic out. Kristinsson en Cossey nemen afscheid. Lierse moet Mrdja en Buyens missen. Jarju is weer fit, maar begint op de bank. 

AA Gent telt nog twee punten meer dan Charleroi. De Buffalo's hebben genoeg aan een punt bij Westerlo om de vierde plaats veilig te stellen. Westerlo eindigt zeker op de achtste stek. Helleputte moet voor deze partij Gaspercic, Vanarwegen, Van den Eede, Wagemakers, Dekelver, Neto en Ntuka missen wegens blessure. Evens is dan weer geschorst. Ook Gent kampt met wat blessures. Zo zijn De Beule, Smoje, Svetlicic en Rudi zeker uitgeschakeld. Ook Gillet, Pavlovic en Olufadé zijn nog onzeker. 

Charleroi won de laatste drie partijen en doet op die manier nog mee voor de vierde plaats. Vorige week besliste het bovendien de titelstrijd door te winnen bij Genk. Charleroi mist voor de partij tegen Zulte Waregem Diallo, Detal, Defays en Akgül. Ciman zit op de strafbank. Bij de bezoekers zijn D'Haemers, Minne, Van Steenbrugghe, Matthys, De Brul en Van Wingen out. Siani start voorin naast Dosunmu

Landskampioen Anderlecht trekt naar Bergen. De Henegouwers speelden een uitstekende terugronde. Zowel Club Brugge als Genk werden afgetroefd. Bij de thuisploeg is Duarte niet fit. Brahami moet geschorst toekijken. Anderlecht speelt zonder Hassan en Frutos, die al terugkeerden naar hun thuisland. Bovendien zijn ook Goor, Mpenza, Von Schleebrügge en Schollen out.

Genk gaat op bezoek bij Brussels. Bij de Brusselaars zijn Colpaert, Bangoura, Bouchouari, Citony en Negouai er niet bij. Haydock zit voor het eerst sinds lang weer in de kern. De Limburgers spelen zonder De Decker, die eindelijk geopereerd werd aan de schouder. Ook Chatelle, Ogunjimi en Coelho lopen er niet bij. Bolat staat onder de lat. Ook Vossen zal zijn opwachting maken. Bosnjak zal allicht enkele minuten mogen aantreden. 

Standard, dat zeker is van de derde plaats, brengt een bezoek aan Moeskroen. Bij de thuisploeg blijven Assou en Kébé aan de kant. Besengez en trainer Jacobs nemen afscheid. Bij Standard laat Preud'Homme naast de geblesseerden Sarr en Geraerts enkele spelers rusten. Zo maken Conceiçao, Defour, De Camargo en Jovanovic geen deel uit van de selectie. Renard, Deflandre, Witsel en Dupré nemen plaats op de bank. Marloye en Novellaux zitten voor het eerst in de kern. 

Club Brugge speelt een stadsderby tegen Cercle. Blauw-zwart wil de smadelijke nederlaag uit de heenronde wegpoetsen. Bij Club blijven Daerden, Vermant, Chavez, Salou, Vermeulen, De Cock en Stijnen geblesseerd aan de kant. Valgaeren is geschorst. Dreesen maakt voor het eerst zijn opwachting in de basis. Verbauwhede neemt plaats in doel. Bij Cercle liggen Artz, Slovic, Van Mol, De Wulf en Gjuzelov in de lappenmand. Dantschotter staat weer onder de lat. Pivaljevic speelt zijn laatste match voor Cercle. Ook voor Mutavdzic, Grondin en De Smet geldt dit allicht.

Meer nieuws