Germinal Beerschot
wesWesterlo
Datum: 16/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Moeilijke speeldag voor de top
Thomas Dubois
| 0 reacties
Moeilijke speeldag voor de top
Foto: © SC

In de Jupiler League zijn we al aan speeldag zes toegekomen. Een speeldag die zich voor de top als uiterst moeilijk aandient. Anderlecht ontvangt thuis Lokeren, een ploeg waar het altijd opletten mee is. Standard krijgt Brussels op bezoek, in het verleden gingen de Brusselaars meer dan eens winnen op Sclessin. Roeselare ontvangt co-leider Racing Genk en wil de stunt van tegen Club Brugge maal al te graag nog eens herhalen. Club Brugge tot slot trekt naar de Hel van Staaien waar het de laatste vijf jaar nog geen enkele keer kon winnen.
 
Kampioen Anderlecht opent de speeldag in het eigen Astridpark tegen Lokeren. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en in een rechtstreeks duel is Lokeren zeker in staat om te stunten. Vorig seizoen nog eindigde het duel op een 1-1. Milojevic keepte toen een haast perfecte wedstrijd. Bij Anderlecht is Vanderhaeghe sterk twijfelachtig. Zijn vervanger is normaal Leiva, maar die sukkelt ook met een blessure. Verder heeft coach Vercauteren weinig redenen om te wisselen. Jacobs kan bij Lokeren opnieuw rekenen op een volledig fitte Overmeire. Wellicht treden de Waaslanders met slechts één diepe spits aan en kiest Jacobs voor een versterkt middenveld.
 
Bergen en Moeskroen nemen het tegen elkaar op in een Waalse derby. Moeskroen miste z’n start niet en fietst momenteel tegen alle verwachtingen in mee met het peloton. Ook de start van Bergen valt bevredigend te noemen, maar niet super. De ploeg van Di Rupo heeft vijf punten en is nog steeds ongeslagen in het eigen Le Tondreau. Moeskroen scoorde al negen keer. Wamberto maakt wellicht z’n debuut bij de thuisploeg. Topschutter Custovic is geschorst bij Moeskroen en wordt vervangen door Sanchez.
 
Germinal Beerschot – Westerlo is een interessant duel van zaterdagavond. Een duel tussen twee gezonden middenmoters in België die op hun best net onder de top kunnen meedraaien. Westerlo staat momenteel op een uiterst fraaie derde plaats, Germinal Beerschot staat zesdes met één puntje minder. Germinal Beerschot buit het thuisvoordeel dit seizoen goed uit en heeft tot nu toe het maximum van de punten op ’t Kiel. Germinal Beerschot kent weinig blessureproblemen en start met z’n type-elf. Delen raakt bij Westerlo in extremis toch fit nadat hij onzacht in botsing kwam met Van den Eede.
 
Cercle Brugge – Lierse kan een vroege zespuntenmatch genoemd worden. Beide ploegen beschikken over een middelmatige kern en zullen zich meer dan waarschijnlijk een heel seizoen in de degradatiezone bevinden. Cercle won vorig seizoen gemakkelijk en het is ondertussen al een hele tijd geleden dat Lierse nog ging winnen op Jan Breydel. Beide ploegen spelen met slechts één spits, Peeters bij Lierse en Pivaljevic bij Cercle. De Sutter is geschorst bij Cercle.
 
Voorlaatste in de stand SK Beveren ontvangt in het eigen stadion het nummer drie van de competitie, Charleroi. De ploeg van Walter Meeuws lijkt alweer een moeilijk seizoen te gaan draaien en kan alle punten goed gebruiken. Charleroi kon in het verleden nog maar drie keer winnen op de Freethiel. Vorig jaar eindigde het duel op een gelijkspel. Akgül begint aan z’n eerste van drie schorsingdagen.  
    

Meer nieuws