staStandard
cerCercle Brugge
Datum: 23/09/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Toppers treden thuis aan
Toppers treden thuis aan
Foto: © SC

Op zaterdag staan er zeven partijen op het programma. Racing Genk kan, mits winst tegen Beveren, Anderlecht bijhalen op plaats één. Ook Club Brugge kan dichter sluipen. Dan moet er wel gewonnen worden van  Germinal Beerschot. Ook Standard speelt op eigen veld. Om 18 uur wordt Cercle Brugge partij gegeven. Rode lantaarn Lierse neemt het op tegen AA Gent.

Om 18 uur ontvangt Standard Cercle Brugge. Vorig seizoen won de thuisploeg met een verpletterende 7-1. Bij Standard zijn Oussalah, De Camargo, Sa Pinto en Jovanovic er niet bij. Die laatste is ziek. Kovalenko wordt zo mogelijk de enige spits. Ook Cercle kent wat problemen, vooral op het middenveld. Zowel Slovic als Grondin zijn immers geschorst. Artz, Milosevic, Serebrennikov en Ingelbrecht zijn geblesseerd. 

In het Fenixstadion ontmoeten Genk en Beveren elkaar. Genk kan Anderlecht bijhalen, maar dan moet er wel gewonnen worden. Bij de thuisploeg is enkel Ogunjimi er niet bij. Kevin Vandenbergh neemt allicht zijn plaats in de basis opnieuw in. Bij Beveren zal Gervinho er niet bijlopen. Verdediger Joseph-Augustin is nog twijfelachtig. 

Club Brugge neemt het op tegen Germinal Beerschot. Club kan terugkomen tot op vier punten van de leider. De thuisploeg moet Valgaeren, Vermeulen, Vermant, Daerden, De Cock en Chavez missen. Gvozdenovic begint waarschijnlijk aan de partij. Bij de bezoekers zijn Maes, De Wree, Milenkovic en De Roeck out. Lolo is nog twijfelachtig.

Rode lantaarn Lierse, dat amper één punt telt, moet punten pakken tegen AA Gent. Met Vaesen en Peeters mist het wel twee belangrijke spelers. Verder zijn ook De Corte, Ernandes, Van Horenbeke en Nuyts uitgeschakeld. Verheyen behoort wel tot de kern. Bij Gent zit Laybutt een schorsingsdag uit. Svetlicic en Lombaerts zijn nog twijfelachtig. Zij spelen allicht wel. 

Ook Moeskroen en Sint-Truiden nemen het tegen elkaar op. Ba, Hatchi en Sanchez zullen niet aantreden voor de thuisploeg. Custovic wordt wel gerecupereerd. De Limburgers missen Simaeys, Wisniowski, Debroux en Mbonabucya. Peeters is geelgeschorst. 

Bergen gaat op bezoek bij Lokeren. Ariël Jacobs moet enkel Bouabe missen. Mogelijk verschijnt Overmeire weer in de ploeg ten nadele van Vukomanovic. Bij Bergen zijn Jay, Rabesandratana en Guilmot er niet bij. 

Brussels tenslotte ontvangt Westerlo. Beide ploegen moeten hun goede seizoensstart proberen bevestigen. De Brusselaars kunnen niet rekenen op Bruno, Lefevre, Haydock, Cordier en Colpaert. Bovendien is Kalulika geschorst. Westerlo moet het doen zonder Vanarwegen, Neve en Scheelen. Van Imschoot raakt wel fit.

Meer nieuws