Datum: 24/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
Ruytinx valt in en scoort
Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Ruytinx valt in en scoort
Foto: © SC

Lokeren wil bij Oud-Heverlee Leuven zijn schitterende reeks verder zetten en minstens de tweede plaats behouden. Schijnbaar een makkelijke opgave, gezien de 1 op 12 bij de thuisploeg. Al zijn ze er in het Waasland niet gerust in, want als ex- speler kent Jordan Remacle de OHL- aanhang.

Door Marc Van Den Noordgaete

Jordan Remacle en Hamdi Harbaoui hadden tijdens het seizoen 2010-2011 een groot aandeel in de promotie van OHL naar eerste klasse. De Luikenaar legde de bal 16 keer in het mandje en gaf liefst 24 assists, zijn Tunesische spitsbroeder werd met 25 treffers topschutter in tweede klasse. Harbaoui verkaste daarna naar Lokeren, Remacle hield OHL mee in eerste alvorens in juli 2012 naar AA Gent te verhuizen.

Weer zichzelf
Maar 'Jo' kwam daar amper in beeld en werd na enkele turbulente maanden verhuurd aan Waasland-Beveren. Een terugkeer naar Leuven leek in de maak, maar uiteindelijk speelde Lokeren iets sneller op de bal. Onder trainer Peter Maes werd het woelwater weer zichzelf, met drie doelpunten en vier assists als voorlopig resultaat. De Waal hoopt uiteraard bij zijn ex-club de lijn door te trekken, maar beseft dat dit geen makkie wordt.

Supporters
"Natuurlijk zijn wij favoriet, maar toch waarschuwde ik mijn ploegmaats al. Als je in het stadion Den Dreef met hun fantastische supporters aantreedt, speel je tegen twaalf man", vertelt Remacle in de vrijdagse Leuvense editie van Het Laatste Nieuws. "Dank zij ons spel, onze 11 treffers en onze 13 op 15 hoeven we niet bang te zijn, maar het loopt wel mis als we er niet met volle inzet spelen."

Lont uit kruitvat
OHL van zijn kant is eveneens gebrand op puntengewin, zeker na de onverdiende 1-0 nederlaag op Standard. Even dreigde de sfeer nochtans verzuurd te geraken door de zure oprispingen van boegbeeld Bjorn Ruytinx, die meende dat de club van hem afwilde. Maar trainer Ronny Van Geneugden haalde de lont uit het kruitvat en de plooien werden gladgestreken. Ruytinx riep daarna de supporters op zich volop achter hun ploeg te scharen.

Enthousiasme
"De focus ligt nu inderdaad volledig op Lokeren", beklemtoont Van Geneugden. "Het team is enorm gedreven, heeft heel scherp getraind en we spelen ook op Den Dreef. Ondanks de zware 1-4 thuisnederlaag tegen KRC Genk drie weken geleden bleven ze er het enthousiasme volop inhouden. Voor hen willen we een prima prestatie neerzetten én daaraan een goed resultaat koppelen. Een gelijkspel zou al mooi zijn, drie punten een geweldige opsteker."

Selectie OHL: Bailly, Lenaerts, Vits of Gillekens, Pettersson, Robson, Thompson, Wijns, Buysens, Subasic, Van Goethem, Geraerts, Maia, Messoudi, Ngolok, Gíslason, Ogunjimi, Cerigioni, Ibou, Ruytinx en Azevedo.

Selectie Lokeren: Copa, Lazic, Verhulst, Scholz, Odoi, Maric, Galitsios, Overmeire, Persoons, Leko, Walter, Trompet, Vanaken, Saglik, Mingiedi, Harbaoui, Remacle, Junior, Despotovic en De Pauw.

Beleef de wedstrijd nog intenser!

Schrijf je in bij Unibet UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met een inzet van 60 euro verdien je 240 euro als de thuisploeg wint. Zet je 60 euro in op winst van Lokeren, dan kan je dat 108 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws