Datum: 09/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Luminus Arena
Stoomt Standard door of recht Genk de rug?
Stoomt Standard door of recht Genk de rug?
Foto: © photonews

In de namiddag staat er de kraker tussen Gent en Anderlecht op het programma, maar het toetje op zondagavond is ook niet mis. De Wase derby en een klassieker in het Oosten van het land: Genk - Standard. Inzet: een stek in de top-6 halfweg. Dat hadden beide teams vermoedelijk niet verwacht.

Toch moeten we zeggen dat de manier waarop beide teams zich in de subtop zijn komen nestelen hemel en aarde verschil zijn. Standard heeft er een geweldig slechte opening opzitten, maar komt - dankzij Vukomanovic? - stilaan piepen.

9 op 9 in de competitie, maar vooral: met degelijk tot goed voetbal en met opnieuw geloof in de eigen kansen. Of dat ook punten gaat opleveren in Genk is nog de vraag, maar de coach kan alvast toch weer rekenen op een aantal spelers die terugkomen uit blessure. Veel wijzigingen moeten we echter niet verwachten in de basis bij Vukomanovic.

Selectie Standard: Thuram, Kawashima, Milec, Van Damme, Andrade, Ciman, Arslanagic, Faty, Trebel, De Sart, Enoh, Lumanza, Mujangi Bia, Mpoku, Ono, Louis, Watt, De Camargo, Vinicius.

Bij Racing Genk zijn de zorgen dan toch iets groter. Toegegeven: 22 op 42 is geen slecht bulletin, daarmee staan de Limburgers knap vijfde voorlopig. Maar de manier waarop vorige week verloren werd aan de Gaverbeek was pijnlijk, de weken daarvoor werd vaak met een gelukje of een spookgoal gewonnen.

Dus moet er nu een echt Genk opstaan in de Cristal Arena, om nieuw gemor te voorkomen. Dat moet McLeish doen zonder de geblesseerden Hamalainen, Kumordzi en De Ceulaer. Zij revalideren allen verder, Okriashvili krijgt een aangepast programma.

Selectie Racing Genk: Bizot, Kara, Hyland, Mboyo, Gorius, Anele, Buffel, Cissé, Tshimanga, Köteles, Kabasele, Jackers, Schrijvers, Gerkens, Walsh, Castagne, Kagé, Cavric, Milinkovic

Wie pakt de volle buit?

De kansen van de Genkenaars en Luikenaars gaan bijna gelijk op volgens de bookmakers. Bij Unibet is de thuisploeg heel licht de favoriet: 153 euro voor een gratis bonus van 60. Een zege van de Rouches kan bij een goeie gok van 60 euro maar liefst 159 euro opleveren. Die 60 euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws