Datum: 07/11/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Diaz Arena
Essevee staat voor lakmoesproef in Oostende
Essevee staat voor lakmoesproef in Oostende
Foto: © photonews

Tegen Racing Genk zagen we terug het vertrouwde Essevee: balbezit, stuwing naar voren en leuk combinatievoetbal. Kunnen ze die lijn doortrekken tegen Oostende, of komen de Kustboys met een nieuwe knalprestatie in eigen huis?

KV Oostende begon zeer sterk aan het seizoen, maar is daarna een beetje teruggevallen en staat al even niet meer op een plek die recht geeft op play-off 1. Om toch met een goed gevoel de kering in te gaan willen ze graag winnen van Zulte Waregem.

Dat moeten de Kustboys doen zonder de geblesseerden Hempte en Willems, verder is iedereen fit. Ook Jali is er terug bij: hij mocht vorige week van de coach naar Zuid-Afrika om er afscheid te nemen van zijn vermoorde nationale doelman.

Selectie Oostende: Ovono, Dumesnil, Luissint, De Schutter, Brillant, Schmisser, Hoefkens, Lukaku, Coussement, Siani, Jali, Jonckheere, Berrier, Wilmet, Ruiz, Canesin, Coulibaly, Ruytinx.

Bij Zulte Waregem het omgekeerde verhaal: na een 6 op 30 was het even paniek, door goede prestaties in Standard en thuis tegen Racing Genk kan het nu eindelijk wat ademruimte genereren als het nu ook in Oostende de punten kan pakken.

Na de match tegen Racing Genk zitten de bezoekers met vertrouwen, maar na de winst op Sclessin zakte de pudding in elkaar tegen Cercle. Oostende kan dus wel eens de echte lakmoesproef zijn van het nieuwe Essevee: is de trein vertrokken, of is er een staking bij de NMBS? Mo Messoudi zit alvast terug in de selectie, hij komt terug uit blessure. Enkel Colpaert ligt nog in de lappenmand.

Selectie Zulte Waregem: Bossut, Cissako, Verboom, Ferreira, Jorgensen, Plet, Troisi, Sylla, Trajkovski, N’Diaye, Skulason, Mendy, Messoudi, Bruzzese, D’Haene, Bostyn, Aneke, Bongonda, Paye, Ekangamene.

Wat denkt u? Als Essevee wint aan de Zee kan u dat 180 euro opleveren zonder risico. Hoe? Via onze gratis bonus van 60 euro natuurlijk. Een gelijkspel? Dan wordt het zelfs 201 euro!

Meer nieuws