Datum: 17/01/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Freethiel
Brepoels wil WB op de rails zetten tegen herboren Essevee
Brepoels wil WB op de rails zetten tegen herboren Essevee
Foto: © photonews

Waasland-Beveren wil in 2015 snel punten pakken, tegen Zulte Waregem krijgt het zijn eerste mogelijkheid daartoe. Maar ook Essevee is als herboren en heeft een extra reden om drie punten te pakken: een eerbetoon aan Junior Malanda.

Waasland-Beveren kreeg in de decembermaand een aantal rake klappen en zag de voorsprong op Cercle Brugge verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het besloot dan ook om in 2015 verder te gaan met een nieuwe coach: Guido Brepoels.

Die heeft er nog een goed oog in en gaat geen versterkingen zoeken in januari. "Ik heb geloof in de huidige kern", aldus Brepoels daarover bij zijn aanstelling. Destorme en Rowell zijn nog niet fit, Rowell is wel klaar voor de strijd.

Bij Essevee wordt het uitkijken hoe de nieuwelingen (Kaya, Cordaro, Gimbert) zullen worden ingepast. Zeker die laatste zal door de afwezigheid van Sylla (Afrika Cup) en de verwijzing van Plet naar de B-kern een kans kunnen krijgen.

Iedereen is fit bij Essevee, dus op de Afrika Cup-gangers na kan iedereen spelen vanavond. Het zal een bijzondere avond worden, want de spelers rouwen ook om het verlies van ex-ploeggenoot Junior Malanda.

Houdt Waasland-Beveren de punten thuis? 

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET al 162 euro op. Denk je eerder dat Essevee de volle buit zal pakken? Dan mag je 142 euro bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via DEZE LINK je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Meer nieuws