Datum: 08/02/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Anderlecht staat voor routineklus in Brugge
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Anderlecht staat voor routineklus in Brugge
Foto: © Photonews

Paarswit heeft samen met Genk op papier de makkelijkste klus van de toppers vandaag. Club moet immers naar Kortrijk, een uitgelezen kans voor de Brusselaars om dichterbij te komen.

Toch zijn wedstrijden als deze het gevaarlijkst voor een ploeg als Anderlecht. Routineklussen bestaan eigenlijk niet in voetbal en Cercle zal geprikkeld zijn na het zware 5-1 verlies tegen aartsrivaal Club Brugge deze week.

De Vereniging moet ook opletten, zeker na de stuntzege van Lierse op Zulte Waregem van gisteren. De Pallieters staan zo nog 'maar' vijf punten achter de Bruggelingen in de stand. De strijd om Play-off 3 te vermijden wordt met Waasland-Beveren op amper een punt sowieso spannend.

Selectie Cercle: Werner, Van Damme, Buysse, De Kegel, Bourdin, Cornelis, Dussenne, Dewaele, Bacelic-Grgic, Haroun, Van Roose, Van Acker, Maertens, Martens, D'Haene, Sukuta-Pasu, Caenepeel, Verkindere, Godee en Buyl.

Anderlecht kende een betere week en staat na de 0-2 overwinning in Gent met een half been in de finale van de Beker van België. In de competitie moest het na het verlies bij Standard en het gelijkspel tegen Zulte Waregem wel al zeven punten prijsgeven op Club Brugge.

Met de lastige verplaatsing van Club naar Kortrijk liggen er mogelijkheden voor paarswit. Bij de Brusselaars werd de nieuwe centrale verdediger Rolando voor het eerst geselecteerd door Besnik Hasi. Hij kwam over van Porto en moet de problemen centraal oplossen. Praet is nog steeds out.

Selectie Anderlecht: Bossin, Colin, Conté, Cyriac, Defour, Dendoncker, Deschacht, Heylen, Kabasele, Leya Iseka, Marin, Mitrovic, N'Sakala, Nuytinck, Proto, Roef, Rolando, Tarfi, Tielemans en Vanden Borre. 

Wie haalt het in het Jan Breydelstadion?

De Brusselaars zijn favoriet volgens UNIBET. Een goeie gok van 60 euro op Anderlecht kan 88,80 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws