andAnderlecht
gnkKRC Genk
Datum: 13/09/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wil de spiraal van Westerlo doortrekken tegen Genk

Anderlecht op volle sterkte tegen falanx van Peter Maes

Anderlecht wil de spiraal van Westerlo doortrekken tegen Genk
Foto: © Photonews

Anderlecht en Genk brachten nog niet het vlotte spel dat van twee topploegen verwacht mag worden. Baart deze confrontatie een dijk van een wedstrijd? We hopen er alvast op. Afspraak om 18u in het Astridpark.

Anderlecht kan aantreden in zijn sterkste opstelling. Enkel Sylla is out voor het duel, maar de Guineeër had zijn basisplaats ondertussen al verloren aan Stefano Okaka, die op Westerlo een grote indruk naliet. Matias Suarez was ziek, maar liet intussen weten dat hij fit is voor de dienst.

Besnik Hasi gaat ook vasthouden aan zijn 4-3-3, met Dendoncker op het middenveld dus. De 20-jarige verdedigende middenvelder lijkt opeens weer belangrijk geworden te zijn om Tielemans en Defour hoger op het veld te laten acteren.

Heynen fit?

"Wij zijn nog een stuk zoekend en groeiend", zei Peter Maes vrijdag. "Wij weten nog niet echt waar we staan en wat we laten zien is nog niet genoeg. Laten wij er, ondanks de belangstelling van de pers, nog maar geen topwedstrijd van maken. Wij hebben tien punten, wij zitten nog in het peloton."

Voorzichtigheid troef dus, want bij Genk draait het in uitwedstrijden nog niet zoals het moet. Met 1 op 9 doen ze het daar onder de verwachtingen. Vraag is of Bryan Heynen, onzeker deze week, fit geraakt. Gerkens, Kumordzi, Tshimanga, Wouters en Zarandia zijn nog geblesseerd.

Maakt Anderlecht favorietenstatus waar?

Paars-wit is immers de grote favoriet voor het duel in eigen huis. Een gokje van 60 euro op Genk levert al 330 euro op. Bij een gelijkspel is dat 240 euro. Ga via DEZE LINK naar de site van UNIBET en claim uw 60 euro welkomsbonus en waag uw kans.

Meer nieuws