Datum: 18/12/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Lotto Park
Basisplaats Hanni niet meer zeker en men ziet Eupen met nodige angst arriveren: "C'est pas gagné"

Anderlecht ontvangt om 20u Eupen

Basisplaats Hanni niet meer zeker en men ziet Eupen met nodige angst arriveren: "C'est pas gagné"

"C'est pas gagné!" Het is de uitspraak die we de afgelopen week het meest hoorden op Anderlecht als het over de match tegen Eupen ging. De Brusselaars hebben redelijk wat angst voor die snelle flyers uit de Oostkantons.

En terecht, want Eupen is een merkwaardige ploeg. Er zit aanvallend zoveel talent in dat je soms even vergeet hoe kwetsbaar ze achteraan zijn met die flankaanvallers die als back moeten fungeren. Siebe Blondelle is zowat de enige met wat métier achterin. Maar wat maakt het uit als je één doelpunt meer scoort dan de anderen? Onyekuru, Diallo, Lazare... Het zijn allemaal razendsnelle gasten.

En daar hebben ze dan nog de ervaring van Garcia, Jeffren (die scoorde in de Spaanse Clasico) en Cases bij. Die laatste speelde een sterke match tegen Kortrijk in de Beker, maar zit vanavond zo goed als zeker terug op de bank.

Bij Anderlecht zien ze hen - zelfs in het eigen Astridpark - met argusogen arriveren. "Je weet hoe snel die mannen in de omschakeling zijn", wist Bram Nuytinck. "We zullen verdedigend heel sterk moeten zijn. Er zit zoveel techniek en snelheid in. We zullen bijzonder geconcentreerd moeten zijn."

In de wandelgangen van Neerpede klonk het deze week ook: niemand die zeker is dat er tegen Eupen zomaar gewonnen gaat worden. En er is nog een vraag: gaat Sofiane Hanni starten? Het was deze week geen grootse Hanni op training en na de aanvaring met zijn coach is die nog allesbehalve zeker van zijn basisplaats. Mogelijk verliest hij die aan Massimo Bruno.

Bij UNIBET is Anderlecht alvast favoriet. Waagt u graag een gokje? Dan kan u via deze link profiteren van een bonus van maar liefst 200% tot 80€

Meer nieuws