Datum: 07/08/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Nieuwe puzzelstukjes, maar laat Weiler ze in elkaar vallen? Met geduld kom je al ver

René Weiler moet gestaag vooruitgang boeken

Nieuwe puzzelstukjes, maar laat Weiler ze in elkaar vallen? Met geduld kom je al ver
Foto: © photonews

Anderlecht gaat in eigen huis op zoek naar de zes op zes tegen Kortrijk, dat op de eerste speeldag Gent in bedwang hield. En we zijn vooral benieuwd hoe paars-wit voor de dag gaat komen.

Eerst en vooral of er progressie in het spel zit. De eerste helft op Moeskroen was immers weinig soeps, maar er werd nadrukkelijk gevraagd om geduld te hebben met de nieuwe ploeg en coach. Sinds donderdag heeft René Weiler er nog twee nieuwe versterkingen bij met Diego Capel en Lukasz Teodorczyk. Beiden zijn waarschijnlijk speelgerechtigd vandaag.

Teodorczyk zou wel eens in de spits kunnen staan

We zijn dus benieuwd of Weiler direct veranderingen doorvoert. Zo zou Sylla zijn basisplaats wel eens snel kunnen kwijt zijn. En laat Weiler ook N'Sakala staan? "Die jongen heeft ineens een basisplaats en speelde vorig seizoen niet veel", had Weiler excuses voor de Fransman. "Net als Sylla en Nuytinck. Appiah, De Maio, Chipciu, Hanni zijn dan weer allemaal nieuwe jongens. En hoeveel matchen heeft Roef gespeeld op het hoogste niveau? Tien? Je kan niet verwachten dat de automatismen er direct inzitten."

Sterk werk van de scouting- en managementcel van Kortrijk!

Weiler geeft gegronde redenen waarom hij tijd nodig heeft en die zal hij ook krijgen. Waarschijnlijk komt er ook nog één versterking bij en heeft Anderlecht dus een volledig nieuwe ploeg. Nu moet hij zich dus gaan concentreren op gestage vooruitgang.

Maar Kortrijk ruikt dus ook zijn kans. De laatste zeven jaar konden de West-Vlamingen maar één keer winnen in het Astridpark en daar willen ze wel komaf mee maken. Net als elk seizoen verloor Kortrijk enkele van zijn sterkhouders en net als elk seizoen staat er weer een competitief elftal gereed. Sterk werk van de scouting- en managementcel daar!

West-Vlaamse gok?

Paars-wit is de topfavoriet in het eigen stadion. Maar een gokje op De Kerels levert u al zes keer uw inzet op. En u kan nog een leuke bonus gaan ophalen bij UNIBET om mee aan de slag te gaan...

Meer nieuws