kvmKV Mechelen
chaCharleroi
Datum: 20/12/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Achter de Kazerne
Bijzonder zwaar kerstmenu voor 'grijze muis', maar: "Er is opnieuw honger, nu iedereen schrik doen krijgen"

KV Mechelen kan top-6 binnendringen mits winst tegen Charleroi

Bijzonder zwaar kerstmenu voor 'grijze muis', maar: "Er is opnieuw honger, nu iedereen schrik doen krijgen"

KV Mechelen en Charleroi kruisen op dinsdagavond met elkaar de degens. Als Malinwa wint, dan komt het naast de Zebra's én doet het helemaal mee om play-off 1. Hoezo, grijs seizoen?

Drie weken geleden zag het er nog erg vies uit voor KV Mechelen. Uitgeschakeld in de Beker van België, tussen hangen en wurgen in de competitie. Degraderen? Dat zou dit seizoen nooit gebeuren. Maar play-off 1? Dat leek toch al wat veraf.

Maar het kan verkeren. Dat zei Bredero lang geleden al eens en het blijkt ook zo te zijn. Een 15 op 15 in eigen huis, een 9 op 9 de voorbije drie wedstrijden en plots zevende op amper een puntje van Gent, het nummer zes.

Ook de fans zien het alvast zitten: "Mechelen in deze flow kan de outsider zijn voor het laatste ticket voor play-off 1. De details zullen moeten kloppen, maar je ziet dat er onder Ferrera opnieuw een duidelijk systeem in de ploeg zit", beseft Stef Use. "Het programma is zwaar, maar winst tegen Charleroi kan het geloof enkel doen toenemen."

En ook de mentaliteit is gewijzigd: "De honger en vechtlust zijn terug Achter de Kazerne. Dat merk je ook duidelijk in de tribunes. De boodschap van Seth De Witte is er eentje waar we ook achter staan: iedereen moet schrik krijgen om ADK te komen spelen." Coach Ferrera hield zich nog op de vlakte over play-off 1, maar de fans dromen toch al een beetje.

Zou wel eens het jaar van net wél kunnen worden ...

"Het zou het jaar van net wél kunnen worden, na al de jaren van net niet. Maar we hoorden al dat er niet te veel transfers moeten verwacht worden, terwijl ploegen als Genk, Gent en Standard veel meer middelen hebben. Laat ons hopen dat de huidige kern - met de jongeren die zich snel aanpassen - voldoende sterk is om daar aan te weerstaan."

Charleroi mist Stevance en Saglik door blessure, terwijl Diandy geschorst is. Bij Malinwa zijn De Witte en Vanlerberghe nog steeds buiten strijd. Als de Zebra's in Mechelen zouden kunnen winnen, dan komen ze voor minstens een dag naast Club Brugge aan de leiding in de Jupiler Pro League.

Verdien geld met jouw voetbalkennis!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 80 euro gratis wedtegoed met een bonus tot 200%! Een gokje op Malinwa kan je dan 196 euro opleveren, voor de Zebra's loopt dat op tot 240 euro.

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg tot 80 euro gratis.

Meer nieuws