Datum: 20/08/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion
Lastige verplaatsing voor Club Brugge? "Ik heb geen problemen met de fans van Kortrijk"
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Club Brugge gaat op bezoek bij KV Kortrijk

Lastige verplaatsing voor Club Brugge? "Ik heb geen problemen met de fans van Kortrijk"
Foto: © Photonews

KV Kortrijk krijgt vanavond om 18u Club Brugge over de vloer. Een West-Vlaamse pot voetbal en daar kijken ze in het Guldensporenstadion altijd naar uit. De ploeg van Karim Belhocine heeft een eerste zege nodig, maar Preud'homme bereidde zijn mannen goed voor op de verplaatsing.

De supporters van Kortrijk bleven tot dusver op hun honger zitten. Hun ploeg sprokkelde amper twee punten in drie wedstrijden. Een makkelijk programma had KVK nog niet, met wedstrijden tegen Anderlecht, Gent en Mechelen.

Kage en Saadi aan de aftrap?

Door de tegenvallende resultaten grijpt Belhocine mogelijk in. Papazoglou stelde de voorbije matchen teleur en verliest wellicht zijn plaats aan huurling Saadi. Voorts mag ook Kage – verlost van transferperikelen? – op een basisplaats hopen.

Simons opnieuw in de ploeg

Over naar Club Brugge dan. Blauw-zwart telt 6 op 9 na drie wedstrijden. Enkel op het veld van KV Oostende werd er – in extremis – verloren. “7 op 9 was perfect geweest. Jammer van die nederlaag”, gaf Preud’homme al aan.

Bij Club is zo goed als iedereen fit, al ligt Izquierdo de komende weken natuurlijk nog in de lappenmand met een blessure aan de adductoren. Limbombe en Mechele zitten in de selectie, Simons komt wellicht opnieuw aan de aftrap. Het zou best kunnen dat Claudemir op de bank start.

Bolingoli als vervanger van Izquierdo

Voorin bestaat er weinig twijfel over het feit dat Bolingoli de plaats van Izquierdo zal innemen. De linkspoot viel vorige week tegen Lokeren gretig in en maakte indruk op Preud’homme. Daar lieten we Preud'homme hier al uitgebreid over aan het woord.

Lastige verplaatsing?

Een verplaatsing naar Kortrijk kondigt zich nooit makkelijk aan. Maar problemen met de fans van Kortrijk heeft Preud'homme niet. "Ik heb er nooit problemen gehad. Eén keer werd het me moeilijk gemaakt om na de match naar de perszaal te gaan, maar nogmaals: ik heb geen problemen met de fans van Kortrijk."

Meer nieuws