andAnderlecht
gntKAA Gent
Datum: 28/08/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Lotto Park
Eerste grote test voor Anderlecht en Gent en tevens afscheidsmatch voor enkele spelers

Anderlecht en Gent treffen elkaar om 18u in het Constant Vanden Stock-stadion

Eerste grote test voor Anderlecht en Gent en tevens afscheidsmatch voor enkele spelers
Foto: © photonews

Ook Anderlecht en Gent spelen vandaag hun eerste echte topper van het seizoen. De Buffalo's komen op bezoek in het Astridpark en dat zal vooral voor paars-wit een eerste grote test worden. Want met alles wat er gebeurde, staat het team nog steeds niet helemaal op poten.

Anderlecht heeft woelige weken achter de rug en het is logisch dat Rene Weiler snakt naar het einde van de zomermercato, al gaat hij er wel nog een paar spelers bijkrijgen. Waarschijnlijk moet hij achteraan weer rekenen op Leander Dendoncker aangezien Kara Mbodji op weg is naar Swansea en er vandaag al zijn medische testen zal afleggen. Of duikt de Senegalees toch nog op?

Goed nieuws is er alvast van Dennis Appiah. De rechtsachter is klaar voor de dienst en kan zijn plaats weer innemen. Mogelijk verhuist Michaël Heylen dus weer naar de bank. Of heeft Weiler een ander plan? Als hij Heylen centraal zet, kan hij Dendoncker immers op het middenveld laten staan. En dat is geen overbodige luxe tegen Gent.

Dendoncker achteraan of op het middenveld? We moeten afwachten.

Matton of Milicevic?

Want daar speelt Sven Kums waarschijnlijk zijn laatste match voor de Buffalo's en die zal nog iets willen laten zien. Morgen trekt hij naar Engeland om er zijn medische testen af te leggen en daarna gaat het richting Udinese, aan wie hij verhuurd wordt.

Voor de rest is het afwachten of Hein Vanhaezebrouck voor Thomas Matton of Danijel Milicivic kiest. Nu de Gent-trainer met twee spitsen speelt - Perbet en Coulibaly - is de Zwitser niet meer zeker van zijn plaats in het elftal.

Gokje wagen bij Unibet?

Er zijn wel een paar héél leuke weddenschappen. Bijvoorbeeld op wie gaat scoren. Wist u dat u al 19 keer uw inzet terugkrijgt indien Dendoncker een doelpunt maakt? En daar kan u gratis op wedden dankzij uw welkomsbonus bij UNIBET. Ga hem hier gauw ophalen.

Meer nieuws