Datum: 11/08/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem wil ook zonder Coopman Club Brugge temmen
Zulte Waregem wil ook zonder Coopman Club Brugge temmen
Foto: © photonews

Zulte Waregem en Club Brugge staan na twee speeldagen op nummer 1 en 2 in het klassement. Beide teams willen maar wat graag naar de 9 op 9. Krijgen we Sander Coopman te zien tegen zijn moederclub?

Zoek maar eens een foto van Zulte Waregem - Club Brugge in het archief, waar geen spelers op staan die er in de nieuwe jaargang niet meer bijlopen ... Bij de thuisploeg werden liefst 14 transfers gedaan, bij de bezoekers kwamen ook veel nieuwe namen en moet er in augustus nog veel gebeuren.

Francky Dury probeerde deze week alles om Sander Coopman op te nemen in de wedstrijdkern, maar de clausule in zijn huurcontract is vrij duidelijk: een boete tot een miljoen euro als ze de speler van blauw-zwart opstellen.

Niet op de spits drijven

Zover gaat Dury het niet laten komen: "We moeten het niet op de spits drijven." En dus ook geen Coopman in de selectie tegen blauw-zwart. Ook Robert Mühren wordt gepasseerd, Bossut (buikspieren), Madu (enkel) en Kastanos (hamstring) zijn geblesseerd.

Bij Club Brugge zijn De Bock, Acolatse en Poulain out, terwijl er voor Perbet geen plaats is in de selectie. Verder is José Izquierdo natuurlijk vertrokken naar Brighton & Hove Albion. Vorig seizoen speelden Essevee en blauw-zwart twee keer gelijk aan de Gaverbeek: 0-0 in de reguliere competitie, 2-2 in de play-offs.

Blauw-zwart is favoriet. Een bonus tot 80 euro aan 200% kan 168 euro opleveren, bij een gokje op Essevee kan dat oplopen naar 288 euro!

Meer nieuws