stvSTVV
andAnderlecht
0-1
51' Bart Goor
1-1
2-1
2-2
2-3
2-4
Datum: 30/07/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stayen
Standard en Anderlecht beginnen buitenshuis
Kristof Blomme
| 0 reacties
Standard en Anderlecht beginnen buitenshuis
Foto: © SC

Zondagavond staan de drie laatste wedstrijden van de eerste speeldag op het programma. Zowel Standard als kampioen Anderlecht staan meteen voor een moeilijke opdracht. De Rouches gaan om 18 uur op bezoek bij Lokeren. Anderlecht moet om 20.30 uur de drie punten proberen mee te graaien op Staaien. Ook Westerlo en Roeselare bekampen elkaar nog zondagavond. 

Lokeren begint het seizoen met een topper. Op Daknam wordt Standard immers partij gegeven. Bij de thuisploeg is Doll twijfelachtig. Hij sukkelt met de kuit. Verder zijn Bouabe, Van Handenhoven en Milojevic zeker niet fit. Voorin wordt het waarschijnlijk kiezen tussen de twee nieuwelingen Maznov en Tambwe naast Kristinsson. Standard kan voor deze eerste wedstrijd nog niet rekenen op de geblesseerde De Camargo. Ook Oussalah, Onyewu en Bouchouari zijn niet fit. Conceiçao is nog geschorst tot elf augustus. Dupré is dan weer twijfelachtig door een dijblessure. Achterin mogen nieuwelingen Costa en Matias waarschijnlijk rekenen op een basisplaats. Voorin wordt het rekenen op Kovalenko

Anderlecht moet zich op Staaien proberen te ontdoen van de slechte uitreputatie vorig seizoen. Toen ging paars-wit hier de boot in met 3-0. Bij de Limburgers zijn Santalab en Kalisa nog niet helemaal fit. Voorin begint Munyaneza waarschijnlijk aan de match. Ook Sishuba start mogelijk in de basis. Anderlecht kan niet rekenen op Van Steenberghe, Proto, Pareja, Tioté, Serhat en Frutos. Leiva is fit, maar begint normaal op de bank. Tchité wordt de enige spits, met Boussoufa in steun. Ook nieuwkomers Van Damme, Biglia en Hassan staan aan de aftrap.

Westerlo ontvangt Roeselare in het Kuipje. Bij de thuisploeg zijn Beloufa, Vanarwegen en Neve onbeschikbaar. De nieuwkomers Wils, Ogunsoto en Van den Eede starten waarschijnlijk in de basis. Roeselare moet het doen zonder Sierens, Eloi en Barbé. Nieuwkomers Oyen en Peeters worden aan de aftrap verwacht. Malki en Dufoor vormen het aanvalsduo.  

    

Meer nieuws