Datum: 05/03/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Le Canonnier
Anderlecht naar Le Cannonier met toch wat schrik: "Ze hebben lengte en willen punten"

Anderlecht is op zijn hoede voor 'kleintje' Moeskroen

Anderlecht naar Le Cannonier met toch wat schrik: "Ze hebben lengte en willen punten"
Foto: © photonews

In Brussel en omstreken houden ze hun hart al vast. Anderlecht moet vanavond naar Moeskroen. Een eitje zou je dan denken, maar het verleden van Anderlecht kennende, is dat een verplaatsing die meer schrik inboezemt dan een match in Jan Breydel.

Paars-wit kan wel over zijn nagenoeg volledige kern beschikken. Enkel Idrissa Sylla is er door ziekte niet bij. Dennis Praet was ziek, maar hernam ondertussen al enkele dagen. De vraag is of Besnik Hasi gaat roteren met zijn vermoeide spelers en wat hij gaat doen met Matias Suarez, die uitstekend was tegen Standard.

Daarnaast is het uitkijken naar wie de plek naast Steven Defour inneemt. Leander Dendoncker is weer helemaal fit voor de dienst en heeft matchritme nodig voor het begin van de play-offs. Daarbij was Badji tegen Standard niet echt secuur.

Geen negen punten verschil laten worden

Besnik Hasi

Maar Hasi was vrijdagnamiddag vooral bezig met de tegenstander. "We zullen weer moeten opletten bij stilstaande fases, want Moeskroen heeft heel wat lengte", zei de trainer. Misschien wel een voorteken dat hij voor Dendoncker gaat kiezen, die toch wat meer lengte heeft dan Badji.

En Hasi weet ook dat Anderlecht geen te best rapport heeft tegen de kleintjes. "We mogen de voorsprong van Gent en Brugge niet groter laten worden. Het liefst sta ik voor, maar de situatie is nu zo. Ik wil het geen negen punten laten worden. Maar Moeskroen is een ploeg die punten nodig heeft. Het wordt dus weer warm."

En toch is Anderlecht torenhoog favoriet

Reken je toch op een misstap van de recordkampioen, dan kan je dat wel al iets opbrengen. Bij Unibet staat Moeskroen immers met 4,40 tegen 1.

Meer nieuws