Datum: 02/03/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Guldensporenstadion
Kan Kortrijk na pandoering tegen Waasland-Beveren ook bevestigen in het eigen Guldensporenstadion?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

KV Kortrijk maakt mits zege tegen Cercle Brugge nog een waterkans op play-off 1

Kan Kortrijk na pandoering tegen Waasland-Beveren ook bevestigen in het eigen Guldensporenstadion?

KV Kortrijk ontvangt zaterdagavond Cercle Brugge voor een rasechte West-Vlaamse derby. De bezoekers zijn al zeker van het behoud en kunnen dus zonder zorgen naar het Guldensporenstadion afzakken. Voor Kortrijk staat er wél nog iets op het spel.

Kortrijk en Cercle Brugge zijn allebei al zeker van deelname aan play-off 2. Kortrijk maakt zelfs nog een waterkansje op play-off 1, maar dan moet het wel winnen en hopen op puntenverlies van Anderlecht en AA Gent.

Yves Vanderhaeghe moet het zonder aanvoerder Hannes Van der Bruggen doen. Hij is geschorst na zijn tiende gele kaart, al waren er dat dus eigenlijk slechts negen. Kunnen de Kerels ook thuis bevestigen na hun 2-6 overwinning op het veld van Waasland-Beveren? 

Geen Taravel

Bij de bezoekers geen Benjamin Lambot en geen Jérémy Taravel. De voormalige verdediger van Zulte Waregem is niet fit geraakt na zijn blessure van vorig weekend tegen KV Oostende. 

Coach Laurent Guyot hoopt nog iets te betekenen de komende matchen. "We hebben ons gered, maar aan de andere kant mogen we nu niet op onze lauweren gaan rusten", klinkt het. "Er zijn nog 3 reguliere competitiewedstrijden én een Play Off 2-competitie waar we zeker nog iets kunnen en willen betekenen."

De selectie van KV Kortrijk: Sebastien Bruzzese, Bennard Kumordzi, Gary Kagelmacher, Larry Azouni, Aboubakary Koita, Teddy Chevalier, Jovan Stojanovic, Jarno De Smet, Brendan Hines-Ike, Felipe Avenatti, Christophe Lepoint, Charilaos Charisis, Julien De Sart, Elohim Rolland, Idir Ouali, Andriy Batsula, Kristof D'Haene, Petar Golubovic, Joel Pereira en Imoh Ezekiel.

Meer nieuws