Datum: 24/05/2015 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Overdracht van de macht in het Astridpark
Overdracht van de macht in het Astridpark
Foto: © photonews

Voor het eerst in vier jaar tijd zal niet Anderlecht de regerende landskampioen zijn die op het veld van het Astridpark aantreedt. Die eer is weggelegd voor Gent, dat een galawedstrijd komt afwerken met een veredeld B-elftal.

Voor Anderlecht hangt er wel nog iets aan vast: de tweede plaats met bijbehorend ticket voor de voorrondes van de Champions League. Maar de Brusselaars weten ook dat ze hun lot niet meer in eigen handen hebben en moeten rekenen op puntenverlies van Club tegen Kortrijk.

Wijzigingen op links?

Eigenlijk is er zelfs al berustiging in het feit dat ze derde gaan worden. "We staan waar we verdienen te staan", zei Silvio Proto. En Besnik Hasi voegde er aan toe: "Het enige positieve aan die derde plaats is dat we pas in september aan de bak moeten."

Veel wijzigingen hoeven er alvast niet verwacht te worden. Chancel Mbemba neemt zijn plaats centraal weer in. Enkel is het afwachten of er op de linkerflank geen wijzigingen zullen gebeuren. Zo bestaat de kans dat Andy Kawaya zijn eerste basisplaats krijgt in de competitie en Acheampong naar de linksachter gaat.

Wie is er uitgerust bij Gent?

Bij Gent is het koffiedik kijken wie er voldoende uitgerust zal zijn. Niemand waarschijnlijk, maar Vanhaezebrouck moet wel elf spelers door de erehaag van Anderlecht jagen. En wie wil er daar niet bij zijn? Rafinha, Depoitre, Kums, Asare, Nielsen, Simon en Milicevic spelen alvast niet.

Enkele jongens die nog niet veel speeltijd verzamelden krijgen hun kans. David Pollet bijvoorbeeld, die bij zijn ex-club nog eens mag hopen op minuten.

Wie wint? De regerende of de oud-kampioen?

Anderlecht is de favoriet en als u uw 60 euro bonus - die u via deze link gratis van ons krijgt - op de thuisploeg inzet, krijgt u 96 euro terug bij winst. Inzetten op de Buffalo's lijkt interessanter, want met gokje van 60 euro krijgt u al 315 euro gestort. Klik HIER om uw 60 euro op te halen.

Meer nieuws