fraFrankrijk
spaSpanje
0-1
Datum: 26/03/2013 21:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade de France
Groep I: Kraker tussen Frankrijk en Spanje
Groep I: Kraker tussen Frankrijk en Spanje
Foto: © SC

In groep I is er maar een wedstrijd vanavond, maar het is wel meteen de absolute topper van deze speeldag. In het Stade de France ontvangt Frankrijk namelijk regerend wereldkampioen Spanje.

Varane opnieuw in basis?

Frankrijk zorgde in oktober in Spanje al voor een kleine stunt door 1-1 gelijk te spelen. Door het puntenverlies van Spanje vrijdag tegen Finland staat Frankrijk met 10 op 12 twee punten voor op de Spanjaarden. Thuiswinst kan die kloof vergroten tot vijf punten, waardoor de Fransen quasi zeker zouden zijn van de eerste plaats in de poule.

Raphael Varane en Paul Pogba deden het goed tijdens hun debuut tegen Georgië. Spanje is natuurlijk Georgië niet, maar het lijkt er op dat beide youngsters zullen mogen blijven staan.

Terugkeer Xavi?

Spanje staat dan weer onder druk: wil het groepswinnaar worden moet het eigenlijk winnen in Frankrijk. Dat zal het zonder Jordi Alba moeten doen, die vrijdag een blessure aan de dij opliep tegen Finland. Ook David Silva zal er niet bij zijn in Frankrijk, want hij is geschorst.

Goed nieuws is dat Xavi zaterdag meetrainde met Spanje. Volgens bondscoach del Bosque mag de middenvelder zelf bepalen of hij in de basis staat of niet. “Hij kent zijn fysieke ingesteldheid beter dan wie ook”, aldus de bondscoach.

Het wedstrijdschema:

Frankrijk – Spanje (21 uur)

Wie zal het halen in het Stade de France? Waag gerust een gokje. Een gokje van 60 euro bij UNIBET kan u 180 euro opleveren als je gokt op de thuisploeg en 135 euro als je denkt dat Spanje wint. Een gelijkspel hoort zeker tot de mogelijkheden en kan maar liefst 195 euro opleveren. Stel dus uw bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws

WK Kwalificatie (Europa)