AZ en Twente openen tweede speeldag

AZ en Twente openen tweede speeldag
Foto: © SC

Vanavond opent AZ de tweede speeldag in een thuiswedstrijd tegen FC Twente. AZ miste vorige week toch een beetje de competitiestart door te verliezen van Willem II. FC Twente begon sterk aan het seizoen met een 3-1 overwinning tegen RBC Roosendaal. Het wordt afwachten of de ploeg van Rene Van der Eycken ook kan scoren op verplaatsing.

Op zaterdagavond staan er een paar aantrekkelijke wedstrijden op het programma. De meest in het oog springende partij is ongetwijfeld Heerenveen-Feyenoord. Beide ploegen begonnen aan het seizoen met een overwinning tegen respectievelijk Volendam en NEC. Deze wedstrijd zal ongetwijfeld een eerste grote test worden voor de vernieuwde ploeg van Van Marwijk.
NAC bekampt in Breda Vitesse. Beide ploegen verloren vorige week waardoor ze beiden de 3 punten goed kunnen gebruiken.
PSV speelt thuis tegen Willem II. De Eindhovenaren moeten zowiezo winnen om te voorkomen dat er een kloofje zal ontstaan tussen hen en de twee andere titeltenoren (Ajax en Feyenoord). Willem II kan vrijuit spelen in Eindhoven. Vorige week won de club tegen AZ.
RBC ontvangt Ajax. Beide ploegen lijken nog een beetje op zoek naar de beste vorm. Ajax won vorige week op het randje in Vitesse door een laat doelpunt van Sneyder. RBC verloor kansloos in Enschede.
ADO Den Haag bekampt morgen in eigen stadion FC Utrecht. Den Haag verloor vorige week met het kleinste verschil in Waalwijk, Utrecht won thuis moeizaam van Zwolle. ADO doet er goed aan om toch minstens een puntje thuis te houden. Anders zal de club al vroeg in de degradatiezorgen terecht komen. Tegen Utrecht zijn ze echter zeker niet kansloos. Utrecht speelt met een grotendeels nieuwe ploeg die ook nog op zoek is naar de beste vorm.

Zondagmiddag ontvangt Volendam Groningen. Volendam verloor vorige week kansloos tegen Heerenveen, Groningen won knap van NAC. Ook voor Volendam is de boodschap om toch zeker een puntje thuis te houden.
FC Zwolle is de gastheer tegen RKC Waalwijk. RKC opende de competitie met een nipte zege tegen ADO, Zwolle verloor nipt in Utrecht.
In Nijmegen bekampen NEC en Roda JC elkaar. Roda begon sterk aan het seizoen met een gelijkspel tegen landskampioen PSV, NEC verloor in Rotterdam tegen Feyenoord. Wanneer NEC zijn Europese ambities niet wil bijschaven doet het er best aan de 3 punten thuis te houden tegen Roda. Roda is toch een rechtstreekse concurrent met het oog op Euopees voetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties