Barsom moet vertrekken bij Heerenveen

Barsom moet vertrekken bij Heerenveen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Abgar Barsom mag uitkijken naar een nieuwe club. De Zweedse spits van Syrische afkomst mag vertrekken bij Heerenveen. Hij hoeft bij Heerenveen niet meer te rekenen op een speelkans, zijn contract loopt ook af op het einde van het seizoen. De speler kwam afgelopen seizoen over van het Zweedse Djurgårdens IF maar speelde sindsdien maar zeven wedstrijden.

Volgens de speler zelf ligt dit aan zijn uiterlijk. De Haan zou hem gezegd hebben dat het niet aan zijn voetbalkwaliteiten ligt maar dat hij qua persoonlijkheid en uiterlijk niet bij de club past. Hij heeft lang haar, dat hij samenbindt in een staartje, en heeft bakkebaarden en een trendy sikje. De spits weigert zijn uiterlijk aan te passen voor de clubregels, volgens hem heeft dit ook geen zin 'Met kort haar word ik toch niet ineens een betere voetballer?'

De Haan ontkent dat hij de speler omwille van zijn uiterlijk kwijt wil. 'Belachelijk. Dat zou betekenen dat ik discrimineer en daar is absoluut geen sprake van. Wat maakt het mij nu uit hoe een speler eruitziet? Als een voetballer goed presteert, stel ik hem altijd op' De Haan nam het gesprek met Barsom ook anders op. Volgens hem vroeg de Zweed hem in de voorbereiding wat zijn kansen voor dit seizoen. Hierop antwoorde de Haan dat er in zijn selectie 24 spelers zijn, hij valt tussen de zestiende en 24ste speler. Hierop antwoorde Barsom dat hij de club wou verlaten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties