Huntelaar is de nieuwe topschutter

Klaas Jan Huntelaar is de nieuwe topschotter van de Gouden Gids Divisie, de spits van AGOVV die gehuurd is van PSV scoorde gisteravond drie keer waarmee zijn totaal op acht komt. AGOVV won met 4-2 tegen Veendam.
Sparta won de topper in Deventer. De Rotterdammers versloegen de thuisploeg met 0-2. Lange tijd hield Go Ahead stand maar in de 70ste minuut brak de veer, Kiran Bechan opende de score waarna Mustapha de 2-0 zege veilig stelde.
MVV kon opnieuw niet winnen. Ditmaal gingen de Maastrichtenaren met 2-0 onderuit bij Excelsior. Opvallend was dat beide doelpunten al in de eerste vijf minuten van de wedstrijd vielen.
De Graafschap ging in Venlo winnen. Hilmi Mihci scoorde de enige treffer.
Helmond Sport blijft goed meedraaien van boven. De club won met 1-0 van Fortuna Sittard. Rachid Tibari (huurling van Genk) scoorde het enige doelpunt.
Den Bosch lost de rol voorlopig niet, de Boschenaren wonnen met 2-0 bij Emmen. Janssens scoorde twee maal (kort voor en even na de pauze).
Haarlem won met harde 3-0 cijfers in Dordrecht terwijl StormvogelsTelstar op eigen veld te sterk was voor Cambuur Leeuwarden: 4-2. Tenslotte won Heracles thuis met 2-0 van Eindhoven. Top Oss was vrij.