Siena blikt Empoli in

Nieuwkomer Siena zette zonder pardon Empoli opzij. Het werd maar liefst 4-0 in de Toscaanse derby. Grote man bij de thuisploeg was veteraan van vele oorlogen Enrico Chiesa. De oud-speler van o.a. Sampdoria en Lazio scoorde drie keer. De vierde treffer kwam op naam van de Noor Tore André Flo.
Bij de rust stond het 2-0 via twee strafschoppen. (25e en 48e minuut) Doelman Bucci kreeg bij de tweede penalty een rode kaart waardoor de bezoekers een hele helft met 10 verder moesten. In de 16e minuut maakte Chiesa zijn hattrick rond: met een prachtig schot in de kruising vloerde hij invallersdoelman Tavani. De match was helemaal gespeeld, zeker toen Flo 6 minuten later ook zijn doelpunt meepikte.
Het kleine Siena is met 4/9 niet slecht gestart, terwijl Empoli op slechts 1 punt blijft staan. Vanavond is er nog Ancona - Modena, morgen de rest van de derde speeldag, waaronder de absolute topper Juventus - AS Roma.