Feyenoord- en Ajax- fans op de vuist ?

Feyenoord- en Ajax- fans op de vuist ?
Foto: © SC

''De politie heeft aanwijzingen dat Feyenoord-'fans' zinnen op een confrontatie met Ajax-'supporters' aanstaande zondag'', zo melden het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. Volgens de kranten zou een groep 'Feyenoorders' via het internet afgesproken hebben om zaterdagavond aan een bootreis naar Amsterdam te beginnen.

De Amsterdamse en Rotterdamse politie zijn op de hoogte van het nieuws en zullen er alles aan doen om een confrontatie, zoals die van 22 maart 1997 in Beverwijk waarbij Ajax-fan Carlo Picornie omkwam, te voorkomen.

Op het internet wordt de bootreis aangekondigd als een 'enkeltje Volendam'. Hiermee wordt verwezen naar de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Volendam. De Amsterdammers gaan op bezoek bij ADO Den Haag.

De nationale voetbalbond KNVB zegt in de krant ook signalen te hebben opgevangen dat een groep Feyenoord-'supporters' met een stadionverbod een reünie houdt en mogelijk uit is op een confrontatie. ''Een relatie met Den Haag - Ajax is er volgens onze informatie niet. Bij het maken van het speelschema is de combinatie tussen beide wedstrijden nooit een heikel punt geweest. Pas achteraf, toen het programma al door iedereen was goedgekeurd, hebben we wat opmerkingen gekregen.''

Willem Veenman, voorzitter van supportersclub Feyenoord, reageerde in het AD op de berichten. ''Wij als supportersclub staan daar volkomen buiten. Ik heb op internet het een en ander gelezen. Ik maak me voorlopig geen zorgen. Ik heb al genoeg aan m'n kop met de teleurstellende prestaties van Feyenoord.''

Welke boot de Rotterdamse 'fans' zullen nemen is nog niet duidelijk. De website van Feyenoord verwijst naar een boottocht die Feyenoorders twaalf jaar geleden ondernamen. Dit uitje leidde tot een treffen met de Mobiele Eenheid (ME) die de Feyenoorders in de hoofdstad opwachtte.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties