Dundee FC ontslaat spelers en personeel

Dundee FC ontslaat spelers en personeel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onlangs hadden we u reeds gemeld dat Dundee FC in zeer slechte papieren zat. De Schotse club heeft 28 miljoen euro schulden en maakt elke week een verlies van 150.000 euro. Een curator werd aangesteld en de club kreeg uitstel van betaling. Vanmiddag maakte Dundee FC bekend dat het 25 personeelsleden ontsloeg, merendeels spelers en een deel van de technische staf. De club hield wel vast aan hun Schotse internationals Lee Wilkie en Gavin Rae, die nog meespeelden in de play-off tegen Nederland.

Onder de 20 ontslagen spelers zijn de 4 grootste verdieners: Fabrizio Ravanelli, Craig Burley, Fabian Caballero en Georgi Nemsadze. De anderen zijn: Kenny Cameron, Kevin Lee, Javier Artero, Paul Mathers, Juan Sara, Beto Carranza, Mark Robertson, Barry Forbes, Jamie Langfield, Matt Engele, Kris Brash, Colin Boylan, Steve Vander Deyl, Gavin Beith, Tom Cowan.

Volgens de curator was dit de enige mogelijke manier om niet elke week weer honderdduizenden euro schulden te maken.

Dundee FC staat momenteel in de Schotse middenmoot, op een 7de plaats met 16 punten. De club zal het seizoen verder afmaken, maar zal nu voor een groot deel beroep moeten doen uit spelers uit het 2de elftal en de jeugdreeksen. De enige betrachting is het behoud veilig te stellen en de club op een primitieve manier uit de schulden zien te halen. Dundee FC heeft geluk dat rode lantaarn Partick Thistle slechts 2 punten telt, dus heeft het een bonus van 14 punten.

Directeur Giovanni Di Stefano was bereid 26 miljoen euro in de club te pompen, maar dat botste op een negatief advies van de andere bestuursleden en de curator. Op die manier zouden de schulden alleen maar blijven aanzwellen stelden zij. Di Stefano is er echter van overtuigd dat als hij de club nu in de steek laat en geen overnamebod mag doen, dat het einde van Dundee Football Club in zicht is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties